Eugen Teodorovici
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

După ce conducerea interimară a partidului a stabilit ca la Congresul PSD care va avea loc pe 22 august candidaturile pentru funcțiile de conducere să se facă pe moțiuni, adică cel care vrea să candideze pentru funcția de președinte să vină și cu echipa de prim-vicepreședinți și vicepreședinți, Eugen Teodorovici a contestat procedura și a amenințat că va da formațiunea în judecată, notează Digi24. Vineri a fost termenul limită până la care s-au putut depune candidaturile pentru Congresul PSD.

Congresul PSD ar urma să fie organizat în data de 22 august, cel mai probabil în format online. Procedura este contestată de Eugen Teodorovici, care și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al partidului.

Surse din conducerea PSD susțin că din echipa lui Marcel Ciolacu ar urma să facă parte Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, primvicepreședinți și alți 11 vicepreședinți: 3 pe domenii de activitate și 8 vicepreședinți pe regiuni. Pentru funcția de secretar general candidează Paul Stănescu, iar pentru cea de președinte al Consiliului Național Vasile Dâncu și Dumitru Buzatu.

Eugen Teodorovici, cel care și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte la Congresul PSD din 22 august contestă procedura. Acesta susține că este încălcat statutul.

„Prin hotărârea CExN din 30.07.2020 s-a modificat Statutul PSD, încălcându-se astfel chiar prevederile Statutului de la art. 119, alin. 1, conform cărora doar Congresul PSD: „adoptă sau modifică, prin hotărâre, Statutul PSD, cu votul a cel puțin 2/3 din numărul delegaților prezenți”, susține Teodorovici.

„Eu, astăzi îmi depun candidatura și voi atașa toate documentele, inclusiv paragrafele din Statut care stabilesc această procedură. Dacă nu se respectă Statutul PSD, voi merge în instanță și am să câștig. Statutul poate fi modificat doar de Congres și aprobat de Tribunal. Nu poți să stabilești în CEX modificările, să pui la punctul 1 al ordinii de zi de la Congres modificare statutului și la punctul doi să alegi conducerea în baza modificărilor, așa cum vrea Ciolacu. Ei nu cunosc nici legile țării, nici statutul partidului.”, a declarat Eugen Teodorovici pentru Digi24.ro.

*Echipa lui Ciolacu

Din echipa lui Marcel Ciolacu ar urma să facă parte Gabriela Firea și Sorin Grindeanu pentru funcția de prim-vicepreședinți. Sorin Grindeanu trebuie să demisioneze din funcția de președinte al ANCOM. Cel mai probabil, fostul premier va candida pentru un loc în Parlament la alegerile din iarnă. 

De asemenea, din echipa lui Ciolacu va mai face parte Paul Stănescu-secretar general și Lia Olguța Vasilescu, Mihai Tudose și Radu Moldovan, pentru funcțiile de vicepreședinți pe domenii de activitate.

Congresul PSD a fost stabilit pentru data de 22 august. În ultima ședință a conducerii, social-democrații au adoptat o hotărâre de modificare a statutului, astfel încât în situații de epidemie, congresul să se poată desfășura prin videoconferință. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here