Cotidianul Evenimentul Zilei, înființat în 1992, a avut luni, 30 decembrie, ultima apariție în versiune tipărită, șeful ziarului, Dan Andronic, anunțând într-un editorial că „din 1 ianuarie 2020 ne vom regăsi doar pe online”. Ediția print de azi conține multe editoriale, mărturii și considerații ale ziariștilor care lucrează sau au lucrat la cotidian și ale unor persoane publice, anunță Hotnews.ro.

Închiderea versiunii tipărite fusese anunțată în noiembrie de proprietarul Dan Andronic. Acesta afirma atunci că „eliminăm partea neprofitabilă, printul nu mai merge„. Tot atunci, el anunța un proiect de televiziune online.

Ideea aderării exclusive la „lumea dinamică, pretențioasă, capricioasă” a platformelor online și mobile este susținută de Andronic și în editorialul de azi, dar și în editoriale precum „Veniți cu noi în Programul 2!” (Simona Ionescu) și „A murit Presa, trăiască Presa!” (Mirel Curea).


Publicația Evenimentul Zilei, lansată în 1992 sub conducerea lui Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu, preluată ulterior de grupuri străine (Gruner&Jahr, ulterior Ringier – actualul deținător al cotidianului Libertatea) a avut o evoluție turbulentă în ultimul deceniu:
În 2010, ziarul a fost preluat de Bobby Păunescu, dar a trecut în scurt timp sub controlul lui Dan Andronic.

În 2014, societatea care editează această publicație și Capital, Editura Evenimentul și Capital, și-a cerut insolvența. Luna trecută, instanța a confirmat planul de reorganizare propus de administratorul judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here