Noi simptome asociate COVID-19,depistate de experți din Austria

Un grup de cercetători din Austria a împărțit simptomele noului coronavirus în 7 categorii, introducând pe noua listă, în plus față de cele deja știute, inflamațiile de la nivelul ochilor și mucoasei, care au fost asociate bolii COVID-19. De asemenea, durerile articulare și afecțiunile gastro-intestinale au fost și ele incluse printre manifestările date de infecția cu noul coronavirus, potrivit Digi24.ro.

Oamenii de știință au observat, în urma analizelor de sânge pe care le-au făcut subiecților, că imunitatea dezvoltată în fața acestei boli este diferită în funcție de simptomele resimțite. Astfel, un pacient care a avut febră ridicată are o imunitate ce se întinde pe o durată mai lungă de timp, spre deosebire de persoanele care au avut drept simptom pierderea gustului şi a mirosului.

Testele au mai arătat că sistemul imunitar al pacienţilor depistați pozitiv prezintă modificări. E ca o amprentă care rămâne în sângele acestor persoane, spun cercetării. Aceștia au mai descoperit și faptul că bolnavii de COVID-19 prezintă un risc crescut să dezvolte boli autoimune. Autorii studiului spun că aceste informații ajută nu doar la o mai bună înţelegere a bolii, ci şi la dezvoltarea de vaccinuri eficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here