„Fan clubul” din România al lui Vladimir Putin a organizat o întâlnire a motocicliştilor la Gura Humorului. „Crimeea este fantastică”

Tudor Afanasov (stânga) şi Andrian Fabian (dreapta) FOTO: Oana Şlemco

Zeci de motociclişti din ţară şi din străinătate au participat la o paradă moto, care a avut loc sâmbătă, 12 iunie, în oraşul Gura Humorului, din judeţul Suceava. La evenimentul organizat de Asociaţia Ruskie Motoţiclistî au luat parte şi reprezentanţi ai Ambasadei Rusiei la Bucureşti, relatează Adevărul.

Întâlnirea motocicliştilor, care a avut loc sâmbătă, 12 iunie, la Gura Humorului, a fost organizată de coordonatorul naţional al Ruskie Motoţiclistî România, Andrian Fabian.

Întâlnirea a avut loc la baza Pârtiei de schi „Şoimul” şi au participat reprezentanţii ai multor cluburi moto din ţară.

„Sunt liderul naţional al Ruskie Motoţiclistî România, parte din familia Night Wolves (Lupii Negri – n.r.) din Rusia. Aşteptăm 150 de motociclişti. Locaţia este publică, noi suntem deschişi, poate să vină oricine să vorbim, să vadă motocicletele, să mănânce un balmoş tradiţional”, a declarat Fabian Andrian.

Întrebat care este scopul evenimentului, el a răspuns că îşi doreşte să arate că motocicliştii ruşi nu sunt oameni periculoşi, ci prietenoşi. „Ne place să socializăm şi vrem să ne cunoaştem între noi ca şi cluburi din România”, a spus acesta.

Soţia lui Fabian, Maria, este la rândul ei o împătimită a motoarelor. Şi-a descoperit pasiunea în urmă cu patru ani. Îi plac senzaţiile tari, îi place să schieze şi să patineze.

„M-am îndrăgostit de motor, este un sport extrem, dar motociclismul este o familie. Oamenii sunt foarte faini, se ajută între ei. Nu există să ai o problemă, să fii oprit pe drum, nu există să treacă un motociclist şi să nu oprească ca să te întrebe care este problema. Lucrul acesta m-a impresionat. Am călătorit mult, ne-a plăcut ce am văzut în Rusia, la Moscova. Eram în vacanţă şi doamna care se ocupa de grupul nostru ne-a dus în Moscova, pe o colină, şi acolo se adunau motocicliştii. Era fantastic, oamenii adunaţi, îşi împărţeau băutură bună, nu alcoolică, tot felul de sucuri făcute atunci, ascultau muzică, o întreagă armonie. Erau fete frumoase pe motoare şi am zis gata vreau şi eu. Este foarte avantajos să fii pe motor în zilele noastre, mai ales că traficul este infernal. Cu motorul ajungi mult mai repede peste tot”, a explicat Maria.

Ea a fost în Crimeea cu motorul, în 2018. Spune că experienţa a fost frumoasă şi lipsită de incidente. „Crimeea este fantastică, oamenii sunt excepţionali, sunt primitori. (…) Nu am văzut niciun conflict. Am rămas plăcut impresionaţi”, a mai spus Maria.

La festivitatea de deschidere a evenimentului a luat parte şi un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Este vorba despre consilierul Alexander Vasiliev.

Articolul integral – AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here