Poliția a găsit-o pe femeia care a desfigurat-o pe vedeta Pro TV

O femeie bănuită de lovirea designerului Cristina Joia, cunoscută de la emisiunea „Visuri la cheie” de la Pro Tv, este audiată, luni seară, la Secţia 14 Poliţie, anunţă reprezentanţii Poliţiei Capitalei, citați de Agerpres.

Sâmbătă, Cristina Joia a fost lovită cu un obiect dur într-un magazin din Sectorul 4 al Capitalei. În urma loviturii, designerul a suferit o fractură de piramidă nazală şi mai multe tăieturi.

Agresoara a fost identificată de poliţie şi are vârsta de 34 de ani. Potrivit Adevărul.ro, aceasta a recunoscut că a lovit-o pe Cristina Joia, însă susţine că a reacţionat astfel pentru că designerul i-ar fi rupt ştergătorul de la maşină.

Oamenii legii mai aşteaptă o probă extrem de importantă în dosar, raportul preliminar al Institutului de medicină legală privitor la consecinţele atacului, pentru că în funcţie de ce spun legiştii poate fi schimbată încadrarea juridică la vătămare corporală, pentru care pedeapsa maximă este de 10 ani de închisoare. 

Potrivit jurnalistului Pro TV Ovidiu Oanţă – care urmăreşte îndeaproape cazul – suspecta se numește Ştefania Andrei și are 34 de ani. Poliţiştii au efectuat două descinderi, prima la adresa unde figura în acte şi a doua la o locuinţă din sectorul 5 unde domicilia fără forme legale şi de unde au şi ridicat-o. Au condus-o la Secţia 14, în aşteptarea unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie adusă în faţa unui judecător pentru drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă.

„- Ce s-a întâmplat?

– Mi-a rupt ştergătorul de la maşină.

– Asta a justificat să fiţi atât de violentă?

– Nu sunt violentă.

– De ce aţi lovit-o atât de puternic?

– Am lovit-o pur şi simplu. Nu atât de puternic. I-am dat un pumn într-adevăr.

– De ce ai lovit-o?

– Pentru că mi-a rupt ştergătorul de la maşină, m-a înjurat. M-a făcut ţigancă.

– Şi soluţia este să o loveşti?

– Nu, nu asta este soluţia.“, a fost dialogul femeii cu reporterii care au aşteptat-o înainte să intre la audieri. 

La data de 7 noiembrie, în jurul orei 17,00, Secţia 14 Poliţie a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că în incinta unui magazin din Sectorul 4 a fost agresată o persoană. La faţa locului au sosit de îndată poliţiştii care au identificat o femeie care a relatat că a fost agresată fizic de o altă femeie pe care nu o cunoaşte„, informează Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Persoana vătămată a fost transportată la o unitate spitalicească pentru îngrijiri. 

Echipa operativă a reluat cercetarea la faţa locului şi a audiat angajaţii care au fost de faţă în momentul în care Cristina Joia a fost agresată. În plus, au revăzut imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Aşa a fost identificată şi agresoarea, o tânără de 34 de ani care a răspuns cu o ploaie de înjurături atunci când i s-a atras atenţia că a parcat neregulamentar.

Imaginile atacului, devenite acum probă în dosarul penal, sunt înspăimântătoare. O recunosc şi reprezentanţii magazinului, care susţin că sunt oripilaţi de un asemenea comportament.

„Victima acestui incident a fost surprinsă de agresiunea celeilalte persoane implicate, neavând timpul necesar pentru a putea întreprinde vreo acţiune menită să o protejeze. Ne arătam solidari cu victima acestei agresiuni şi nu suntem de acord cu aceste modalităţi barbare de rezolvare a unor dispute verbale. Nu cunoaştem motivele, dar sunt sigur că oricare ar fi acestea, ele nu pot reprezenta o justificare într-o societate civilizată”, transmit reprezentanţii magazinului.

Printre cei care au despus mărturie se numără şi casiera care a ieşit din magazin spre maşina atacatoarei şi astfel a reuşit să reţină numărul de înmatriculare, pe care l-a oferit poliţiei.

Între timp, probele strânse de poliţişti vorbesc despre o posibilă acuzaţie de loviri şi alte violente. Autorităţile aşteaptă raportul preliminar medico-legal care ar putea duce la schimbarea încadrării acuzaţiei la vătămare corporală, pentru care pedeapsa maximă este de 10 ani de închisoare.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here