Festivalurile cu mii de participanți, în India, în timp ce în spitale nu mai sunt locuri pentru bolnavii de Covid

India continuă să se scufunde într-un dezastru sanitar și umanitar scăpat de sub control, în timp ce experții spun că al treilea val este inevitabil. Numărul zilnic al infectărilor a ajuns la peste 400.000. În aceste condiții, festivalurile cu mii de participanți, fără măști, fără distanțare fizică, se țin lanț, relatează Digi24.

În vestul Indiei, unde oficial sunt restricții anti-Covid, mii de femei au ieşit în stradă pentru a participa la rugăciuni de îmbunare a zeilor, convinse că divinitățile au trimis coronavirusul. Femeile nu poartă mască şi nici nu păstrează distanţa.

În tot acest timp, spitalele indiene nu mai au locuri.

India a înregistrat joi un nou record de infectări cu noul coronavirus, raportând 412.262 de cazuri în ultimele 24 de ore, precum şi cel mai mare număr de decese înregistrat până la această dată, în plin val doi al pandemiei de COVID-19, care a provocat o penurie de oxigen medical şi de paturi în spitale.

Cu noile contagieri, India a trecut pragul de 21 de milioane de cazuri de la începutul pandemiei, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii.

Cu toate acestea, experții spun că numărul de infectări poate fi mult mai mare, acest lucru neputând fi însă stabilit din cauza testării reduse și a raportării insuficiente a deceselor.

Evoluția actuală a epidemiei a copleșit deja sistemul de sănătate, lipsit de paturi de spital și oxigen.

Doar 269 de milioane de oameni dintr-o populație de 1,4 miliarde au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin și aproximativ 128 de milioane au primit doar o singură doză.

Stocurile de vaccinuri din țară sunt pe cale să se epuizeze, după ce ultima categorie de vârstă, adulți sub 45 de ani, a devenit eligibilă.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here