Filmul celor 5 ore în care doi oameni au fost ţinuţi ostatici, apoi măcelăriţi în faţa poliţiştilor. Cazierul ucigaşului

Un martor la tragicul eveniment de la Oneşti, unde doi muncitori au fost executaţi de un bărbat care îi luase ostatici, a vorbit, la Digi24, despre modul în care poliţiştii prezenţi la faţa locului au negociat cu agresorul. „Pe la ora 1, îmi amintesc cum erau în față scării și stăteau, râdeau de parcă își spuneau glume. Nu știu tot ce au discutat, dar nu mi s a părut că s-a lucrat cu finețe”, spune martorul.

Potrivit Dig24, discuțiile cu polițiștii au durat peste patru ore, atacatorul cerând insistent să i se aducă actul prin care a pierdut apartamentul în care a avut loc crima, o cameră de filmat și suma de 300.000 de euro.

Surse Digi24 susţin totodată că, în intervalul respectiv, una dintre victime ar fi încercat să scape și să îl atace pe bărbat. Acesta ar fi fost momentul în care Gheorghe Moroşan s-a dezlănţuit şi a început să îi înjunghie pe cei doi ostatici.

Aceştia din urmă veniseră la muncă în dimineaţa zilei de luni. Unul avea 36 de ani, celălalt 52 şi renovau apartamentul.

Potrivt Digi24, Moroşan ar fi fost anunțat de vecini că muncitorii sunt înăuntru, ar fi intrat peste ei, i-ar fi culcat la pământ și i-a legat cu coliere de plastic la mâini. Soția criminalului se afla şi ea în clădirea, mai exact la etajul patru, fiind totodată reţinută în calitate de complice.

La 112, primul apel a fost făcut în jurul orei 12.00, chiar de către atacator. Bărbatul a anunţat, pe această cale, că a sechestrat doi muncitori și că i-a legat.

Poliţia a sosit în câteva minute. Negociatorul însă a fost adus de la Bacău şi a sosit abia după mai bine de două ore de la apelul lui Moroşanu la numărul unic de urgenţe.

De când i-a luat ostatici şi până i-a ucis, Gheorghe Moroşan a stat pe balcon, între cele două victime legate, şi tot din acest loc a apurtat discuţiile, timp de câteva ore, cu forţele de ordine.

Digi24 notează că „imaginile surprinse arată o atitudine degajată a polițiștilor, în timp ce bărbatul amenință că <bag cuțitul în ei>”.

Ceea ce ar fi declanşat dubla crimă, arată surse din anchetă, citate de postul de televiziune, a fost încercarea unui muncitor de a scăpa, moment în care l-a lovit pe agresor cu piciorul. În acea clipă, negociatorii poliției ar fi avut deja documentul şi camera vide pe care le solicitase Moroşan.

Muncitorul care a încercat să scape a murit pe loc, fiind înjunghiat în inimă, iar celălalt a decedat la spital, din cauza celor opt lovituri de cuţit.

Atunci, după cinci ore, au intervenit şi forţele de ordine. Era în jurul orei 17.00 când polițiștii au forțat ușa ce fusese blocată cu o scară. Când au pătruns în apartament, au tras în criminal care încă avea în mână cuțitul. 

Rănit uşor la picior şi în abdomen, ucigaşul se află internat în spital, iar soţia lui a fost reținută pentru complicitate.

Potrivit Digi24, Gheorghe Moroşan are la activ mai multe condamnări: 3 ani și 6 luni pentru furt calificat (în 1989); tot furt, în 1991 şi şase luni pentru vătămare corporală gravă, în 2003. În 2010, a fost condamnat, în Italia, la 28 de zile de închisoare pentru conducerea maşinii sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here