Firea: În blocurile vechi locuiesc bucureșteni săraci, cei bogați s-au mutat în blocurile noi sau în Ilfov

Inquam Photos / Octav Ganea

Bucureștenii care locuiesc în blocurile vechi racordate la RADET sunt oameni cu venituri minime sau medii pe economie, în timp ce aceia care și-au permis financiar s-au mutat în blocuri noi sau în Ilfov, a declarat marți primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ea a încercat să explice, astfel, de ce toți cei care sunt racordați la RADET/Termoenergetica ar trebui să primească subvenție de la Primăria Capitalei.

În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet- Termoenergetică, locuiesc bucureșteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogați. Cei care și-au permis financiar, s-au mutat în blocuri noi, unde încălzirea cu gaze este mai scumpă sau în zonele rezidențiale din județul Ilfov”, a declarat Firea, citată de Hotnews.

În București, pretul gigacaloriei cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este platit populatie (consumatorul casnic) și diferența de 332,48 lei este platită de Primăria Capitalei prin subvenție. Primesc subvenție de la municipalitate toți abonații Termoenergetica (fostul Radet), indiferent de cât câștigă.

Anul trecut, municipalitatea a aprobat o subvenție de aproape 1 miliard lei pentru RADET.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here