Florin Cîțu așteaptă demisii după scandalul de la Spitalul Foișor: Să vedem dacă mai există onoare în România / Voiculescu, explicații în timp ce Cîțu cerea demisii

După 48 de ore de la evacuarea în toiul nopții a spitalului Foișor, premierul și ministrul Sănătății au făcut declarații, dar în mod separat. Ambii au ieșit însă la declarații la aceeași oră. Șeful executivului a avut prima reacție în cazul scandalului iscat în jurul unității medicale. De la distanță, i-a răspuns ministrul sănătății. Premierul Florin Cîțu așteaptă demisii după scandalul evacuării Spitalului Foișor, însă nu indică exact demisiile cui. Întrebat duminică dacă cineva trebuie să facă un pas în spate, premierul a răspuns: „e vorba de onoare, să vedem dacă mai există onoare în România”. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ieșit public pentru a spune că unitatea medicală nu este în subordinea ministerului, iar acesta nu poate interveni. El a acuzat, voalat, interese politice în acest caz.

Șeful Guvernului a spus că nu e normal să intervină premierul și să vorbească cu primarul, cu managerul de spital pentru a se aplica o decizie. „Avem un singur inamic, pandemia”, a comentat el.

Întrebat dacă va propune remanierea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Cîțu a spus că aceste decizii nu se discută, ci se anunță.

Potrivit Hotnews.ro, premierul a sunat personal la primarul Nicușor Dan, în subordinea căruia se află Spitalul Foișor.


Întrebat cine e responsabil pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor, premierul a răspuns: „Am spus că această mutare nu e prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate COVID şi pacienţii au fost transferaţi în alte spitale, dar în acelaşi timp şi eu ca şi dumneavoastră sunt foarte supărat pe ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice vi le-a explicat şi domnul Arafat, poate o să le explice şi domnul ministru al Sănătăţii. Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor say aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii”, a mai declarat Florin Cîțu.

*Voiculescu: S-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capitalul politic

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ieșit public duminică, exact la aceeași oră la care premierul Cîțu susținea o declarație, pentru a spune că unitatea medicală nu este în subordinea ministerului, iar acesta nu poate interveni. El a acuzat, voalat, interese politice în acest caz.

Discuţiile despre includerea spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de un an. Ministerul Sănătăţii a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID pentru că de acele locuri depindea şi depinde viaţa unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor şi acordul managerului, respectiv formalităţile întocmite de conducerea Spitalului şi de ASSMB au venit ultimele şi au venit cu întârziere. Spitalul Foişor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, ci Primăriei Bucureşti şi ASSMB. Ministerul Sănătăţii nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliul judeţean”, a spus Voiculescu.
El a menţionat că în situaţia de la Spitalul Foişor s-a încercat câştigarea de capital politic.

Chiar dacă vorbim de o situaţie de criză lucrurile pot fi blocate fie din interes, mediatic, politic, fie dintr-o neînţelegere a situaţiei de criză în care sistemul sanitar se află şi MS are capacitate limitată pentru a trece peste decizia unui manager, respectiv refuzul de a semna, respectiv o întârziere. (…) Este regretabil că s-a întâmplat acest lucru şi este cât de poate de evident că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capitalul politic”, a precizat ministrul Sănătăţii.

*Replica lui Voiculescu: Și noi ce să facem?

După ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a susţinut duminică o conferinţă de presă, microfoanele pornite au surprins o discuţie între acesta şi o consilieră a sa, pe tema suprapunerii cu declaraţiile prim-ministrului Florin Cîţu. 

Conform discuţiei, vina ar fi de fapt a premierului, care a ieşit la declaraţii în acelaşi timp cu Voiculescu, în ciuda faptului că anterior ar fi transmis că aşteaptă să termine ministrul. De fapt, în momentul în care conferinţa ministrului Sănătăţii a început, premierul deja vorbea. Consilieră: Am ieşit în acelaşi timp.

Vlad Voiculescu: Păi n-a zis…?

Consilieră: Îmi scrisese Ema că anunţase Cîţu că iese după ce vorbeşti tu şi de fapt a ieşit odată cu tine.

Vlad Voiculescu: Şi noi ce să facem?

Surse: Hotnews.ro, adevarul.ro

1 COMENTARIU

  1. asa cum anticipam lupta intre reformisti si conservatori este la baioneta,acum stiu in ce ape se scalda catu,despre oros nimic care are fermierii in strada dar el este si medic acum,vad ca si tembelul de bode este specialist in medicina acum,pnl-psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here