Fost pacient, despre medicul-erou de la Piatra Neamț: Nu a cerut nimic, nu a primit nicio atenție, doar un mulțumesc. Aceștia sunt adevărații doctori!

Medicul erou din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, care a suferit arsuri grave încercând să salveze bolnavii din incendiu, era respectat de pacienți care spun despre el că era unul dintre doctorii care refuzau să ia șpagă.

Unul dintre foștii pacienți a relatat, pe Facebook, o întâmplare relevantă în acest sens și mai multe persoane au răspuns la postarea acestuia, relatează Hotnews.

”Mi-a fost anestezist la o operaţie. După, deşi fusesem avertizat, m-am dus la el cu o carte a mea. A luat-o zîmbind, dar mi-a spus: Sper că nu aţi pus ceva în ea. Eu am dat din umeri. El a foiletat cartea, a scos din ea bancnotele şi mi le-a dat înapoi. Eroii sînt oameni simpli şi normali”, a scris pe Facebook Geo Moroșanu, fost judecător la Bicaz și Piatra Neamț.

La postarea sa au comentat mai multe persoane care au confirmat că Denciu nu lua șpagă de la pacienții săi. Iată câteva dintre comentarii:

  • ”Si la operația mea tot el a fost anestezist. Nu a cerut nimic, nu a primit nicio atenție! Doar un „mulțumesc”! Aceștia sunt adevărații doctori!”.
  • ”Și la operația mea de cezariană a fost tot dumnealui ca anestezist, iar soția ca medic curant ginecolog. Oameni deosebiți. Dl doctor nu a primit nimic! Sănătate multă și putere atât lui cât și familiei pentru a putea depăși această grea încercare a vieții.”
  • ”Dumnezeu să-l ajute! Și eu când i-am oferit ceva, mi a spus că am acasă o prințesă, să-i cumpăr ei ceva, el și-a făcut meseria, un mare OM”
  • ”Și eu am fost avertizată să nu încerc cu ceva la dumnealui, că nu va primi, așa că nu îmi rămâne decât să mă rog pentru el să îi dea Dumnezeu multă, multă sănătate!”

Medicul de la Spitalul Județean Piatra Neamț a fost transferat duminică la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. El are arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a încercat să salveze din flăcări pacienți care erau internați în stare critică, cu Covid-19.

Anterior, medicul a fost transportat de la Piatra Neamț, cu o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, la aeroportul din Iași, de unde a fost preluat cu o aeronavă militară pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Nationale și transportat la Spitalul Floreasca din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here