Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, șef de secție la Spitalul Universitar, ignoră măsurile de distanțare

Sorin Oprescu participa la conferinta prilejuita de implinirea a 40 de ani de la infiintarea Spitalulului Universitar de Urgenta Bucuresti, joi, 15 noiembrie 2018. Inquam Photos / Raul Stef

Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului, condamnat anul trecut la patru ani de închisoare pentru corupție, revine în atenție pentru că ignoră măsurile de distanțare. Oprescu conduce, din 2016, o secție a Spitalului Universitar de Urgență București. La cererea sa, zilele trecute, medicii şi asistentele din secţia pe care o conduce s-au întâlnit într-o încăpere a spitalului în care au ţinut şedinţa de dimineaţă. S-a întâmplat după ce ministrul sănătăţii şi conducerea spitalului au interzis acest gen de întâlniri.

În caz că vă întrebați ce s-a întâmplat cu Sorin Oprescu după ce a scăpat din arestul preventiv și din cel la domiciliu, aflați că din 2016 este șef de secție la SUUB, spitalul pe care l-a condus cu mână de fier ani buni. Asta în timp ce magistrații Tribunalului București îl condamnau, în mai 2019, la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru corupție, în primă instanță. În prezent, în timp ce așteaptă finalul recursului, Oprescu conduce una dintre secțiile Sputalului Universitar de Urgență București, deși are 69 de ani, și ar fi trebuit să se pensioneze ddja de patru ani. Doi ani ar fi avut dreptul la o prelungire, însă de doi ani este angajat ilegal. Cum? Fosta directoare, Adriana Nica, este iubita lui.

Potrivit Legii 95/2006, art.391., aln.7, ”Medicii care au împlinit vârsta de pensionare prevăzută la alin. (1) nu pot deține funcții de conducere în cadrul Ministerului Sănătății, al ministerelor și instituțiilor centrale cu rețea sanitară proprie, al autorităților de sănătate publică, al CNAS, al caselor județene de asigurări de sănătate și a municipiului București, precum și în cadrul spitalelor publice și al oricărei alte unități sanitare publice”.

Spitalul Universitar este al doilea cel mai afectat din București de noul coronavirus. Zeci de doctori şi asistente au fost până acum infectaţi, iar unul dintre medici a murit chiar zilele trecute.

Digi24.ro a prezentat mai multe imagini înregistrate vineri de camerele de supraveghere ale unității sanitare.

Șeful secției de Chirurgie generală IV, chiar fostul primar general acuzat de corupție Sorin Oprescu, a convocat o ședință pentru raportul de gardă cu toți membrii secției pe care o conduce. Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului interzic aceste întâlniri și le cer medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online.

Din înregistrările video se vede cum Sorin Oprescu iese primul din sala de ședințe. În spatele său sunt alți 11 oameni, medici și asistenți. Alții rămân în acea cameră. Toate persoanele par să poarte măști, chiar dacă, spre exemplu, în imagini se vede un cadru medical care o poartă sub bărbie, lucru criticat de epidemiologi și infecționiști.

Fiecare interpretează legea cum vrea, atât timp cât nu i se cere socoteală pentru ce face și nu sunt trași de nimeni la răspundere, își permit să facă ce vor. Legea e clară pentru toți, nu avem voie de mai mult de 3. Având în vedere situația prin care am trecut, am pierdut unul dintre medicii buni, ar trebui să fim mai conștiincioşi, că nu este o glumă”, a declarat pentru Digi24 Daniel Simion, asistent la Spitalul Universitar.

De asemenea, Digi24 a solicitat un punct de vedere managerului interimar al spitalului, care a transmis că punctul său de vedere este regulamentul de ordine interioară pe care l-a semnat şi care prevede că raportul de gardă să aibă loc exclusiv online.

1 COMENTARIU

  1. DACA STAU MAI APROAPE SI SE IMBOLNAVESC….MURITI VOI ?…CE VA PLACE SA BAGATI ZANZANIE….NISTE NENOROCITI DE Ziaristi , sante-ti….numai rau sa faceti….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here