Un pui de leu de peșteră, care a trăit în urmă cu 28.000 de ani, a fost descoperit în 2018 extrem de bine conservat în gheață. Au fost găsite inclusive urme de lapte de la mama sa, relatează The Guardian. Puiul de leu de peșteră, o femelă, denumită de cercetători „Sparta”, a fost găsit în râul Semyuelyakh, în zona Iacutia din Rusia, în 2018. Cu un an înainte, cercetătorii descoperiseră un alt pui, pe care l-au botezat „Boris”.

Cei doi pui au fost găsiți la o distanță de 15 metri unul de altul, dar nu au fost născuți în aceeași serie. Despre Boris, cercetătorii spun că a trăit acum 43.448 de ani.

Leii de peșteră sunt o specie care a dispărut de pe planetă de mii de ani. Valery Plotnikov, unul dintre autorii studiului în care au fost prezentate descoperirile, spune că Sparta a fost atât de bine conservată în permafrost încât încă avea blana, organele interne și scheletul intacte.

„Descoperirea este deosebită. Nu am mai găsit așa ceva până acum în Iacutia”, a mai spus el.

Descoperiri similare devin tot mai frecvente în Rusia și în zona arctică din cauza schimbărilor climatice care topesc permafrostul și scot la iveală animale conservate de zeci de mii de ani.

Sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here