Oficialitățile ruse au deschis o anchetă cu privire la modul în care au apărut mai multe cranii și alte rămășițe umane pe o șosea din apropiere de Irkutsk. Un adevărat ”drum al oaselor”. Craniile și rămășițele umane, împrăștiate laolaltă cu nisipul antiderapant, ar putea data din timpul Războiului Civil din 1917-1922, relatează The Guardian.


Rămășițele, care ar putea fi vechi de un secol, erau îngropate în nisipul care a fost împrăștiat peste un drum local pentru a putea îmbunătăți aderența pe gheață. Până acum, oasele a cel puțin trei oameni au fost descoperite, a spus un oficial din orașul Kirensk pentru televiziunea rusă de stat, adăugând că acestea ar putea data din Războiul Civil.

”Potrivit unei informații preliminare, muncitorii au luat nisip dintr-un teritoriu apropiat unui cimitir. Nici nu pot descrie cât de oribil este”, a spus el, adăugând că speră ca responsabilii să fie pedepsiți.
Rămășițe umane sunt ocazional dezgropate în timpul lucrărilor de construcție și a lucrărilor la drumuri în Rusia, în principal în apropiere de locurile în care au avut loc lupte în cel De-al Doilea Război Mondial din vestul țării.
Rămășițele a cel puțin 10 persoane bănuite de a fi fost soldați ai Armatei Roșii au fost descoperite în 2014 în timpul construcției unei autostrăzi în regiunea Kursk. În 2018, muncitorii din vecina Letonie au dezgropat rămășițe umane care au dus la descoperirea a aproape 150 de cadavre.
Descoperirea din Siberia aduce o comparație cu faimoasa autostradă Kolyma, un drum de peste 2.000 de kilometri care a fost construit în timpul lui Stalin folosind munca forțată a taberelor de detenție. Autostrada este supranumită ”Drumul Oaselor” pentru că se estimează aproximativ s-au pierdut aproape 250.000 de vieți în timpul construcției drumului.
Oasele din Kirensk au fost strânse și lucrările la drum s-au oprit. Anchetatorii anchetează dacă constructorul a luat nisipul din apropierea mormintelor.

Sursa: Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here