Franța: Polițistă înjunghiată chiar în sediul instituției

O polițistă a fost înjunghiată de mai multe ori, vineri, chiar în sediul Poliției din La Chapelle-sur-Erdre, în departamentul Loire-Atlantique, din nordul Franței. Agresorul a decedat după un schimb de focuri cu forțele speciale, relatează Ouest-France, potrivit Digi24.

Bărbatul a intrat în sediul poliției orașului în jurul orei locale 10:30 și a atacat-o pe polițistă cu mai multe lovituri de cuțit. Polițista, în vârstă de 40 de ani, a fost rănită la picior, la braț și la mână.

Atacatorul i-a luat arma polițistei și a fugit apoi cu o mașină, pe care a abandonat-o după câțiva kilometri.

Imediat, Poliția a mobilizat forțe importante: 240 de jandarmi, trei echipe cu câini de urmărire, două elicoptere au plecat în căutarea lui. Școlile din localitate au primit ordin de a nu-i lăsa pe elevi să iasă. La fel, localnicii au fost sfătuiți să rămână în locuințe și să nu iasă nici măcar pentru a duce gunoiul.

Cu poliția pe urme, suspectul a fost reținut în cele din urmă, după ce membrii forțelor speciale din cadrul Jandarmeriei au deschis focul. Și el a folosit arma pe care i-o luase polițistei și a rănit doi jandarmi. Ulterior, suspectul a decedat.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a venit personal în oraș în urma acestui incident.

Deocamdată nu se știe care a fost motivul atacului. Autoritățile nu au anunțat dacă îl tratează drept un incident terorist. Potrivit unei surse citate de Le Parisien, suspectul ar fi fost bolnav psihic, suferind de schizofrenie, și era cunoscut Poliției. În 2013, a făcut închisoare, după un jaf armat cu sechestrare de persoane. În 2016, a primit o nouă condamnare, după o tentativă de evadare. În închisoare, s-ar fi radicalizat religios, dar a început să dea și semne de schizofrenie. A fost plasat singur într-o celulă, iar în martie 2021 a fost eliberat.

La Chapelle-sur-Erdre este un orășel cu 20.000 de locuitori, aflat la nord de Nantes, în apropiere de coasta atlantică a Franței.

Atacul a avut loc chiar în ziua în care ministrul Justiției, Eric Dupond-Moretti, le-a cerut judecătorilor francezi să dea dovadă de „fermitate” când judecă oameni care se fac vinovați de atacuri asupra forțelor de poliție.

În ultimul an au fost mai multe atacuri asupra forțelor de ordine în Franța, ceea ce a generat îngrijorări în legătură cu o reizbucnire a islamismului radical odată cu noile valuri de imigranți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here