Fuziune de 150 de miliarde de dolari între divizia media AT&T, care include CNN, TimeWarner și HBO, cu Discovery

AT&T și Discovery Inc. sunt pe cale să-și unească activele media printr-o fuziune, dând naștere unui gigant media de 150 de miliarde de dolari, informează Reuters.

Compania AT&T este cel mai mare operator telecom la nivel mondial, după venituri, și deține, printre altele, postul CNN, studiourile WarnerBros și HBO. În același timp, Discovery deține mai multe posturi de televiziune, precum HGTV și TLC, potrivit Digi24.

Fuziunea ar aduce laolaltă unul dintre cele mai importante studiouri de la Hollywood, producător al francizelor Harry Potter sau Batman, cu rețeaua Discovery de conținut de lifestyle, emisiuni gastronomice, documentare, emisiuni despre natură și știință.

Prin intermediul tranzacției, AT&T renunță la conglomeratul media Time Warner, achiziționat în 2018 pentru 108,7 miliarde de dolari, și recunoaște voalat că viitorul vizionării TV aparține serviciilor de video streaming, fiind nevoie de o companie de mari dimensiuni pentru a se lupta cu adversari precum Netflix sau Disney.

Serviciile de streaming HBO și HBO Max au aproximativ 64 de milioane de abonați la nivel mondial, însă sunt la mare depărtare de Neflix (208 milioane de abonați) sau Disney (100 de milioane de abonați).

Din portofoliul Discovery fac parte canale tv precum The Animal Planet sau Discovery Channel, acestea ajungând în casele a 88 de milioane de americani. Totodată, Discovery deține platforma Discovery+, care are 15 milioane de abonați. Valoarea de piață a Discovery este estimată la 30 de miliarde de dolari.

Fuziunea va da naștere unei noi companii care va funcționa separat de AT&T și a cărei valoare este estimată de Financial Times la 150 de miliarde de dolari, scrie BBC. Noua companie ar urma să fie condusă de președintele și CEO-ul Discovery, David Zaslav.

Gigantul AT&T ar urma să primească 43 de miliarde de dolari în urma tranzacției, iar acționarii AT&T vor controla 71% din noua companie. Acționarii Discovery vor controla 29% din noua companie.

Fuziunea ar urma să se încheie la mijlocul anului 2022, după ce va fi aprobată de acționarii Discovery și autoritățile americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here