Amazon a distribuit un „ghid de sănătate” lucrătorilor dintr-un depozit din Tulsa, Oklahoma, îndrumându-i să se antreneze ca „atleți industriali” pentru a-și îmbunătăți performanțele la locul de muncă, potrivit Vice News. Broșura le cere lucrătorilor să „monitorizeze culoarea urinei” și să-și modifice stilul de viață, astfel încât să nu se rănească la locul de muncă.

Ghidul, potrivit Vice, le spune lucrătorilor să-și „pregătească corpul” pentru a merge „până la 21 km pe zi” și a ridica „un total de peste 9.000 de kg” într-o singură tură, scrie Hotnews.ro.

Ghidul, a raportat Vice, discută subiecte precum nutriție, hidratare, somn, încălțăminte, ergonomie și prevenirea rănilor, cu sugestii precum: mâncați cinci până la nouă porții de legume pe zi, „monitorizați culoarea urinei” și cumpărați pantofi ”la sfârșitul zilei, când picioarele tale sunt umflate pentru a avea loc mult atunci când se umflă în timpul lucrului.

Amazon a mai spus în ghid, potrivit Vice, că muncitorii ar putea solicita ajutor de la „specialiști în prevenirea leziunilor” pentru „disconfortul corporal pe care l-ați putea avea ca atlet industrial”.

Amazon a declarat pentru Insider că acest ghid a fost creat „din greșeală” și că a „eliminat” ghidul.

Nu este clar dacă ghidul a fost distribuit și în alte depozite în afară de cel din Tulsa.

Amazon nu a răspuns la întrebările ulterioare ale Insider cu privire la cine a fost responsabil pentru crearea ghidului, de ce nimeni nu a observat ceea ce compania susținea că este un ghid creat greșit înainte de a fi distribuit lucrătorilor sau când a fost eliminat (Vice a raportat că acest ghid datează din 2020).

Vice a raportat că a obținut ghidul de la fostul angajat Amazon, Bobby Gosvenor, care a susținut că Amazon i-a spus să continue să lucreze chiar și după ce a suferit o hernie de disc – o leziune pe care a suferit-o din cauza unei benzi de transport rupte pe care compania nu o reparase încă – și că Amazon l-a întârziat să primească tratament timp de două luni, obligându-l să caute diagnostice de la mai mulți medici.

Amazon nu a răspuns la întrebările despre prejudiciul adus lui Gosvenor.

Anul trecut, Jeff Bezos, proprietarul Amazon, şi Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, şi-au crescut averile cu circa 217 miliarde de dolari în total, în ciuda crizei aduse de pandemie, scrie BusinessInsider.

Cel mai bogat om din lume, CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, are în prezent o avere de aproximativ 190 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here