GRAFIC | Recepția la care s-ar fi infectat Donald Trump cu COVID-19. Un eveniment fără măști și cu socializare intensă

Foto: Donald Trump/ Facebook

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, și soția sa Melania s-ar fi infectat la un eveniment de la sfârșitul lunii septembrie, când președintele american a prezentat-o pe cea pe care o propune judecătoare la Curtea Supremă, Amy Coney Barrett.

La evenimentul organizat la Casa Albă au luat parte mulți oficiali, s-a socializat intens și, cu rare excepții, fără mască de protecție.

De asemenea, scaunele nu erau amplasate la doi metri distanță, în timp ce participanții își dădeau mâna sau se îmbrățișau, scrie Digi24.

Mai multe persoane aflate în primele rânduri aveau să afle ulterior că s-au infectat.

CNN a realizat un grafic al evenimentului, care arată dispunerea în spațiu a invitaților.

OMS spune că de obicei durează aproximativ cinci până la șase zile pentru ca simptomele să apară după contractarea virusului.

Opt persoane infectate

În afară de soții Trump, încă șase persoane care au participat la eveniment au confirmat că au virusul – deși nu este clar exact unde și când s-au infectat.

Este vorba despre:

  • Fostul guvernator al New Jersey, Chris Christie, a anunțat sâmbătă că este infectat;
  • Kellyanne Conway, care și-a dat demisia din funcția de consilier senior al lui Trump în august, a confirmat vineri rezultatul pozitiv;
  • Mike Lee, un senator republican din Utah, a anunțat pe Twitter că este pozitiv;
  • Senatorul de Carolina de Nord, Thom Tillis;
  • Au mai fost confirmați reverendul John Jenkins și un jurnalist care a participat la eveniment, al cărui nume nu a fost făcut public.

O parte din evenimentul de sâmbăta trecută a avut loc și în interior. Recepția a durat între 30 și 45 de minute, a declarat o sursă pentru CNN. 

Grafica CNN

Cum se simte Trump

Starea preşedintelui Donald Trump „a continuat să se îmbunătăţească”, au anunţat medicii săi duminică, care au precizat însă că nivelul de oxigen a scăzut în ziua precedentă şi, prin urmare, liderul american urmează în prezent un tratament cu steroizi, transmite dpa, citată de Agerpres.

Aceasta a fost a doua scădere a nivelului de oxigen de când preşedintele s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar medicii au declarat că încă iau în calcul să îi dea drumul din spital luni.

Echipa medicală a lui Donald Trump a oferit publicului duminică mai multe informaţii despre starea preşedintelui, spunând că acesta a primit vineri oxigen suplimentar timp de aproximativ o oră ca urmare a înregistrării unei scăderi a nivelului de oxigen. Mai târziu în cursul aceleiaşi zi, Donald Trump a fost transportat de la Casa Albă la centrul medical Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington.

Preşedintele nu mai suferă de febră de vineri dimineaţa, a declarat echipa medicală într-un briefing de presă în faţa spitalului militar.

Nivelul de saturaţie al oxigenul preşedintelui a scăzut la 93% sâmbătă, ceea ce a determinat echipa medicală să-i administreze lui Donald Trump corticosteroidul Dexametazonă.

Echipa medicală a încercat să transmită un sentiment de normalitate despre starea preşedintelui care continuă să fie internat.

Pe lângă Dexametazonă, preşedintele Trump a primit un cocktail de anticorpi chiar de la debutul bolii şi urmează un tratament de cinci zile cu Remdesivir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here