Greva de la metrou. Proprietarii magazinelor care se vor desființa s-au solidarizat în stradă cu sindicaliștii

Inquam Photos / Octav Ganea

Proprietarii spațiilor comerciale de la metrou care urmează să fie desființate protestează în semn de solidaritate cu sindicaliștii din subteran, transmite Digi24.

Câteva zeci de persoane s-au adunat la Piața Unirii. Este vorba despre comercianții de la metrou care spun că este cea de-a doua încercare de desființare a acestor spații, după cea din 2018. Atunci, ei au contestat în instanță decizia, fiind în derulare un proces în acest sens cu conducerea Metrorex.

Circulaţia trenurilor de metrou este perturbată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM. În acest context Societatea de Transport Bucureşti – STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule. O parte din protestatarii de la metrou au fost identificaţi şi sancţionaţi, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei. Premierul Florin Cîţu a afirmat că protestul de la metrou este unul ilegal. 

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureştean este o palmă dată întregii Românii, iar când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri, spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consideră că protestul, chiar dacă este spontan, este ilegal în condiţiile stării de alertă şi cere efectivelor MAI să aplice legea.

Jandarmii bucureşteni au aplicat, vineri, în urma protestului spontan al unor angajaţi ai Metrorex, 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 125.000 de lei.

„Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în prezent, 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 125.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de adunări publice în spaţii închise, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, desfăşurarea protestului fără autorizare, faptă prevăzută de Legea nr. 60/1991 şi nerespectarea măsurilor sanitare, cum este prevăzut tot în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here