HARTA OSTILITĂȚILOR | Cum arată împărțirea taberelor în lupta pentru șefia PNL

Inquam Photos / George Călin

După ce Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, și Robert Sighiartău, secretarul general al partidului, au dat semnalul revoltei anti-Orban, cerând public înlăturarea acestuia din funcția de președinte, filialele partidului s-au grupat, neoficial, în jurul combatanților, relatează Digi24.

Există un nucleu dur de 17 organizații județene care îl susțin pe fostul premier, un număr aproape egal care îi cer să plece de la conducere, și un număr mai mic de filiale indecise, care așteaptă să se poziționeze în funcție de felul în care vor evolua ostilitățile. 

Conform informațiilor Digi24, harta războiului din PNL se prezintă astfel: 

Sursă: Digi24.ro

Miza celor care îl contestă pe Ludovic Orban este crearea unei mase critice în interiorul partidului, suficient de puternică pentru a atrage un număr mare de voturi la Congres pentru un alt candidat la funcția de președinte decât Ludovic Orban. 

În ultima lună, după instalarea sa la Camera Deputaților, și plasarea lui Florin Cîțu la Palatul Victoria, pe funcția de premier, Orban a încercat să gestioneze în continuare împărțirea puterii în partid, având cuvântul decisiv în desemnarea secretarilor de stat, pe care i-a selectat din filialele prietene, chiar dacă nu în toate cazurile pe baza unor rezultate bune la alegerile parlamentare – acesta fiind criteriul clasic de evaluare a unei filiale atunci când e vorba ca ea să primească funcții de la „centru”.

Ludovic Orban și-ar dori să rămână singurul candidat la funcția de președinte al PNL, ceea ce i-ar asigura, aproape automat, și prima șansă pentru a deveni candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2024. 

Articolul integral – AICI.

1 COMENTARIU

  1. Harta anti orban e harta banditului băsescu, foștii pdl-isti ..acum își arată colții foștii fsn -isti,pdsr-isti,pd-isti ,…acum pnl-iști…!!!!..nenorociții ăștia nu sunt liberali, sunt aurolacii, traseisti, foști activiști,securiști..duceți-vă dracului de nenorociți…în frunte cu cel mai mare pitic din lume..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here