Frază șocantă auzită de un român în ajunul prăbușirii telecabinei din Italia: „Deocamdată am reparat-o așa, vom vedea mâine”

Sursa: Twitter

”Am reparat-o așa pentru azi, vom vedea mâine”. Aceasta este conversația pe care românul Ionel Adrian Alexandroae, un meșter de 46 de ani care locuiește în Paesana, din zona Cuneo, relatează că a auzit-o la doi mecanici când au intervenit pentru lucrări urgente la una dintre cele două cabine Mottarone. S-a întâmplat cu mai puțin de 24 de ore înainte de tragedia în care 14 persoane și-au pierdut viața, scrie La Repubblica.

Alexandroae era împreună cu soția sa pe vârful Mottarone și au făcut ultima plimbare sâmbătă, deci cu o zi înainte de prăbușire. La coborâre de pe munte, din cauza lucrărilor, cursa a fost întârziată cu aproximativ o oră și apoi au coborât în telecabină cu mecanicii „care au spus că nu pot scoate un rulment”, explică el.

O așteptare de 55 de minute la telecabina defectă

Era ora 16:00, cel târziu ora 16:10: „Când soția mea a întârziat ne-am temut că nu vom avea timp să coborâm cu cursa de la ora 17. În schimb, plecarea s-a amânat pentru că a existat această problemă, iar la sfârșit, am așteptat aproximativ 55 de minute înainte de a pleca. S-a făcut 17:40 și în cele din urmă am plecat la 17:55”, povesteste acesta.

Românul explică că nu i-a fost frică: „Am avut întotdeauna încredere în aceste ascensoare, trăiesc la munte și am mers de mai multe ori cu telecabina. Eram sigur că totul era în siguranță, dar acum cred că puteam rămâne acolo. Miraculos? Destul, poate că ea nu a căzut în seara aceea, poate că mai trebuia să facă încă 2-3 curse. A fost ultima zi … „.

„O vom repara așa pentru azi, vedem noi mâine”

Alexandroae și soția sa au așteptat ca tehnicienii să termine intervenția și au coborât cu ei. Aceștia „discutau despre un rulment pe care nu au putut să-l scoată”. A doua zi, totuși, în timp ce se aflau în mașină, au auzit știrile la radio „și m-am gândit că ar putea fi acea telecabină. Nu știu, nu știu unde au făcut tehnicienii reparația, pe telecabină sau pe vreun stâlp, am auzit doar ciocanul care lovea, dar acum mi-e teamă că e așa. Nu am auzit totul în timp ce vorbeau, dar numai când au spus „o vom repara așa pentru azi, vedem noi mâine” și că vorbeau despre un rulment pe care nu l-au putut scoate”.

14 persoane – dintre care cinci cetățeni israelieni – și-au pierdut viața, iar un copil se află în stare gravă la spital, după ce o telecabină s-a prăbușit duminică în Italia, căzând 20 de metri în gol. Tragedia a avut loc în staţiunea Stresa din regiunea Piemont, în nordul Italiei, pe malul lacului Maggiore.

Eitan, băiatul care este unicul supraviețuitor al accidentului, s-a trezit din comă și urmează să iasă în curând de la reanimare, anunță spitalul din Torino în care a fost internat, relatează AFP și Barrons.

Sursa: Hotnews

1 COMENTARIU

  1. Ce ați înseamnă să fi cretin …cum morții mă-sii au auzit tocmai niște români aceste discuții??…ce au stat cu lumânarea la capătul mortului !!..așa pot și eu să zic că i-am auzit pe mecanici când ziceau că aseară s-au îmbătat și au tufat niște românce !!..cică parașutele erau KGB-iste și îi trăgeau de plue pe mecanici ..sigur serviciile sunt implicate în povestea asta … serviciile de salubritate,de curierat,de catering …
    Hai ba fiți serioși și nu mai dați toate zvonurile tâmpite despre tragedia asta. .
    Dumnezeu să-i odihnească în pace.!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here