Foto: INQUAM/George Călin

În București, rata de vaccinare împotriva COVID-19 a anuns marți la 23%, a anunțat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheoghiţă, într-o conferință de presă, informează Digi24.

„Pot să vă spun că vorbim de 23% în municipiul Bucureşti. Este o evaluare pe care am făcut-o chiar în cursul zilei de astăzi. Pe măsură ce ritmul de vaccinare observăm că este în creştere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate şi astfel să avem deja judeţe în care să pute atinge mai repede pragul de imunizare colectivă şi astfel de demersuri particulare, cum se întâmplă la Timiş, să poată fi menţinute şi în alte judeţe unde există posibilitatea aceasta de organizare”, a spus Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat vaccinurile îşi menţin nivelul de eficienţă de peste 90% şi după şase luni de la imunizare și că se anticipează „o durată mult mai mare de protecţie”.

Premierul Florin Cîţu anunţa în urmă cu două zile că în Bucureşti rata de vaccinare a ajuns la 20%, iar în judeţul Ilfov – aproape de 18%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here