Sursa: Flickr

După ce președintele haitian Jovenel Moïse a fost asasinat în primele ore ale dimineții de 7 iulie 2021, președintele cubanez se confruntă cu proteste masive, acum și președintele Braziliei Jair Bolsonaro are probleme, de data aceasta de sănătate. Șeful statului brazilian a fost internat miercuri în spital. Medicii vor încerca să afle care este cauza sughițurilor sale cronice, a anunțat administrația prezidențială, citată de Reuters.

Este cea mai recentă problemă de sănătate a lui Bolsonaro care a avut COVID-19 anul trecut, iar în 2018 a fost înjunghiat în burtă, în timp ce se afla în campanie electorală, scrie Digi24.

Bolsonaro s-a internat în spitalul militar din Brasilia și urmează să fie ținut sub observație între 24 și 48 de ore, deși nu neapărat în spital, se arată în comunicatul președinției, care precizează că șeful statului „se simte bine”.

Publicația braziliană Globo relata anterior că Bolsonaro a fost internat pentru teste medicale nespecificate, după ce a suferit dureri abdominale în primele ore ale zilei.

Bolsonaro a avut mai multe probleme de sănătate în ultimiii ani. El a fost rănit grav de o persoană care l-a înjunghiat în burtă în timpul campaniei electorale din 2018.

Apoi, în iulie 2020, Bolsonaro, un coronasceptic convins, s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar nu a avut simptome grave. Totuși, în aparițiile publice din ultimele luni, a fost văzut tușind în mod repetat. Mai recent, a avut mai multe episoade de sughițuri, ceea ce a dus la noi îngrijorări cu privire la starea sa de sănătate.

Zodie neagră pentru președinții sud-americani

Perioada nefastă pentru președinții din zona Americii Latine a început în 7 iulie 2021, odată cu asasinarea președintelui haitian Jovenel Moïse, ucis în primele ore ale dimineții. Un comando i-a atacat locuința privată de lângă Port-au-Prince, capitala țării. Șeful statului insular a fost ciuruit cu 12 gloanțe. Soția lui a fost grav rănită și dusă în Statele Unite. Ea a povestit ulterior că totul s-a petrecut extrem de repede, încât soțul ei nu a avut timp să aibă nicio reacție.

Duminică au izbucnit revolte și manifestații în mai multe orașe din Cuba, unde populația, exasperată de lipsurile în care trăiește, a ieșit în stradă și a îndrăznit să strige „Jos dictatura!” și „Libertate”. Manifestaţiile împotriva puterii comuniste au avut o amploare considerată istorică de mulți observatori. Președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel, acuză Washingtonul că vrea să provoace „tulburări sociale”, după ce președintele american Joe Biden a cerut regimului de la Havana să-și asculte poporul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here