Incendiu puternic la groapa de gunoi a Sighișoarei, lângă orașul care este patrimoniu UNESCO

Groapa de gunoi de la Sighișoara, județul Mureș, arde, luni seara, cu flăcări uriașe. 

Potrivit ISU Mureș, mai multe autospeciale intervin la locul incendiului care se manifestă cu flacără deschisă pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat la Digi24 că acolo sunt probleme de mult timp. Au fost nenumărate controale și s-au dat și amenzi. În plus, Berceanu spune că gunoiul de acolo ar putea arde mocnit o lună de zile.

„La fața locului sunt echipajele ISU care intervin. Calitatea aerului pe Sighișoara se menține în parametri normali, pentru că vântul bate în direcție opusă față de oraș. Colegii de la Garda de Mediu sunt în teren.

E un depozit cu mari probleme. Anul trecut au fost vreo 5 controale și nenumărate sancțiuni. Am solicitat sistarea activității pe groapă, până la conformarea cu măsurile recomandate de comisarii de mediu.

Acolo sunt probleme vizavi de captarea gazelor de groapă. Așa se numesc, și printre care se numără și metanul, care alimentează în momentul de față focul pe care îl vedem acum.

Muntele de gunoi ajunge în unele locuri la 20 și ceva de metri. Ar fi trebuit să avem pământ peste ceea ce vedem în imagini, pentru că acest depozit miroase. După ploile pe care le-am avut, dacă nu ai o captare a gazelor, pentru că acest gunoi intră în fermentație, iar incendiul este o chestiune de timp”, a declarat Berceanu.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here