Incendiul care degaja fux toxic peste București a fost stins

Incendiul izbucnit, joi seară, la un depozit de pe Şoseaua Fundeni, unde funcţiona un service auto, a fost stins vineri dimineaţă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat, vineri, că incendiul de pe Şoseaua Fundeni a fost stins.

Pompierii din Bucureşti au intervenit, începând de joi seară, pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit la un depozit de pe Şoseaua Fundeni. Incendiul s-a manifestat cu mari degajări de fum, iar intervenţia a fost dificilă din lipsă de hidranţi. Focul s-a extins şi la un depozit cu materiale de construcţii, lipit de prima hală, dar pompierii au reuşit să localizeze flăcările. ISU Bucureşti-Ilfov a transmis mesaj RO-Alert în Capitală.

„Incendiu depozit Şoseaua Fundeni 120, pe o suprafaţă aproximativă de 400 mp, cu posibilităţi de propagare. În exteriorul halei sunt şi alte spaţii de depozitare”, a anunţat, joi seară, ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că au fost trimise 12 autospeciale de stingere, 2 echipaje SMURD şi cel de descarcerare.

Potrivit pompierilor, incendiul se manifesta cu mari degajări de fum.

„Se actionează pentru stingere şi limitarea propagării”, au mai transmis pompierii.

Ulterior, ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că în interiorul depozitului sunt autoturisme, iar intervenţia este îngreunată de lipsa hidranţilor. 

„Posibilităţi reduse de alimentare cu apă din reţeaua de hidranţi. Se trimit şi motopompe, posibil să se realizeze alimentare şi din lac”, au mai precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov. 

Aceştia au explicat că se lucrează pentru lichidare din exteriorul halei, întrucât există pericolul prăbuşirii acesteia.

Pompierii au precizat că în hala care a fost distrusă în totalitate din cauza arderii generalizate funcţiona un service auto, în care se găseau mai multe autoturisme. În plus, a fost afectat în mare proporţie şi un alt spaţiu, lipit de prima hală, în care se găseau materiale de construcţie. 

Ulterior, pompierii au transmis că se lucra pentru lichidare, incendiul fiind localizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here