Infectat cu noul coronavirus, Szentágotai Loránt, un medic din Cluj-Napoca, și-a îngrijit pacienții din scaunul cu rotile și aproape că a ajuns prea târziu la spital. Povestea lui este un exemplu de dăruire, scrie Digi24. În vârstă de 72 de ani, medicul și-a pus propria viață în pericol ca să îi salveze pe cei aflați în grija sa.

Aplauze, flori și lacrimi de bucurie. Așa a fost primit un medic din Cluj-Napoca în centrul social pe care îl conduce. Bărbatul a făcut o formă gravă de COVID-19 și a fost internat la terapie intensivă. A ajuns la spital foarte târziu din cauză că a stat să-i îngrijească pe cei 80 de bătrâni și 30 de angajați din centrul social.

„Gata, domnule doctor, ați ajuns acasă„, așa l-au întâmpinat angajații centrului pe medicul Szentágotai Loránt. „Când s-a întors din spital, tot personalul era afară în curte și am plâns”, a spus unul dintre ei. 

Aproape 10 luni, am reușit să nu avem niciun caz„, povestește medicul erou.

Când toți bătrânii și angajații din centru s-au îmbolnăvit, medicul i-a tratat din căruciorul cu rotile.

Personalul mă ducea cu căruciorul, oxigenul era legat de cărucior și așa am lucrat 3 zile până când s-a rupt filmul. Am căzut jos, nu am mai știut nimic, am ajuns la spital. Sincer, toata lumea a crezut că s-a terminat, deja medicii anunțau familia că înmormântarea se face repede. M-am trezit după din comă, eram convins că am murit. Ultimele momente, când știi că trebuie să mori, eram conștient ca nu mai am nicio șansă. Când m-am trezit, mă uitam în jur si îmi explica doctorița, domnul doctor, v-ați revenit, ați fost intubat, zic nu se poate, eu sunt mort”, mai povestește Szentágotai Loránt.

*Medicul a învins boala și a revenit să-și îngrijească pacienții 

La 72 de ani, a învins boala. Chiar dacă nu este recuperat complet, și-a reluat munca în centrul social pe care l-a înființat în 1994.

Toată lumea îmi spune că de ce nu m-am internat. Pur și simplu, nu puteam. După 27 de ani de lucrat aici, nu puteam abandona pacienții în starea în care erau, a fost extraordinar de greu, dar dacă ar fi cazul, aș mai face încă o dată„, mai spune doctorul devenit erou pentru pacienții săi, cărora le-a insuflat optimism și dorință de viață”.

10 vârstnici au murit din cauza infectării cu noul coronavirus. Pentru cei care au învins boala, a fost esențial ajutorul primit în centrul social. Doctorul este și el optimist.

Când a ajuns la Spitalul de Boli infecțioase din Cluj Napoca, medicul avea plămânii afectați de boală în proporție de 70%. Acum, face recuperare alături de bătrânii pe care îi îngrijește.

Articolul integral poate fi citit AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here