INSP a blocat accesul publicului la tabloul interactiv care prezenta situația infectării cu coronavirus în România, la nivel de județe

În ultimele patru zile publicul din România a putut urmări într-un tablou interactiv realizat de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) situația actualizată constant a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în țară, inclusiv situația persoanelor aflate în carantină sau monitorizate. Dashboard-ul interactiv a fost realizat pe platforma ArcGIS și era foarte asemănător cu cel la nivel internațional realizat de către Universitatea John Hopkins – o unealtă ușor de urmărit. De vineri seara, însă, accesul publicului la tabloul interactiv cu informații pentru România a fost oprit.

HotNews.ro a transmis o solicitare de clarificare a acestei măsuri către Institutul Național de Sănătate Publică și va publica răspunsul imediat ce îl va primi.

Tabloul Interactiv cu informații despre cazurile de coronavirus din România, persoanele carantinate, precum și cele monitorizate, s-a dovedit a fi un intrument foarte util și căutat de către utilizatori. Numai în ultimele trei zile doar pe site-ul HotNews.ro articolele ce conțineau tabloul interactiv au strâns circa 240.000 de vizualizări.

În total, potrivit unor surse apropiate situației, tabloul interactiv realizat de INSP a strâns circa un milion de afișări în doar patru zile, semn că unealtă realizată de către instituția statului a fost extrem de căutată de către utilizatorii de internet.

Pe lângă valoarea informațională, tabloul interactiv a mai avut și avantajul de a fi și foarte familiar, păstrând forma și design-ul deja cunoscut de la nivel internațional prin aplicația interactivă realizată de către Universitatea John Hopkins.

Tabloul interactiv realizat de către John Hopkins University cu situația pandemiei de coronavirus la nivel mondial, poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here