Interlop din Târgoviște, reținut pentru ameninţări: „Noi diseară nu plecăm până nu mutilăm un jandarm”

Un interlop din Târgovişte a fost reţinut de Poliţie pentru instigare la violenţă publică, pe o reţea de socializare, înainte de proteste.

Bărbatul a intrat în vizorul oamenilor legii pentru ameninţări la adresa forţelor de ordine: „Diseară nu plecăm până nu mutilăm un jandarm”.

Dragoş Turcu, 39 de ani, a fost reţinut de poliţişti pentru ameninţare şi instigare la violenţă, după ce a postat mai multe mesaje pe Facebook înainte de protestul anti-restricţii prin care îi ameninţa pe poliţişti şi jandarmi cu violenţe, potrivit Adevărul. 

Serviciul Investigaţii Criminale s-a sesizat din oficiu şi a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică, fapta prevazută de art. 368 din Codul Penal.  

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în zilele de 28 şi 29 martie a.c., un bărbat de 39 de ani, în contextul protestelor organizate împotriva măsurilor impuse pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2, ar fi postat pe o reţea de socializare mai multe mesaje prin care ar fi instigat la acte de violenţă împotriva forţelor de ordine, la acte de distrugere a unor bunuri, precum şi la nerespectare a măsurilor impuse pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat IPJ Dâmboviţa. 

Potrivit Poliţiei, Dragoș Turcu este un cunoscut membru al lumii interlope din Târgovişte care a petrecut 13 ani în închisoare pentru un omor. Acum s-a filmat când arunca petarde în stradă, în timpul protestelor. “Diseară vă luam, bă! Un echipaj mă, ai adus pentru noi? Ai luat-o razna? Îl urcăm pe masa de tenis”.  

Mesajele au curs zilele trecute pe pagina sa de Facebook: “Încălzirea diniantea furtunii, vă răsturnăm grav!”  “Diseară pregatim incendiarele, veniţi cu masca pusă sa facem ravagii totale”  “Noi diseară nu plecăm acasă, până nu mutilăm un jandram în masă”  “O facem mai ceva ca în 89 suntem pregătiţi pentru orice ne-am făcut bagajele pentru 24 ore eventual 29 zile voi jandarmeria sunteţi mă pregătiţi pentru NOI????” 

Marţi seară, Dragoş Turcu a fost reţinut, iar instanţa a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, acesta având obligaţia de a nu purta arme şi de a nu participa la manifestări sportive, culturale sau adunări publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here