Inundații devastatoare pe zone întregi din estul țării

Ploile din ultimele zile au afectat mai multe localități din județe Vrancea, Galați, Bacău și Tulcea.

Potrivit ultimului bilanț al ISU Vrancea, 70 de gospodării și 35 de locuințe din Biliești au fost inundate. 17 persoane au fost evacuate de către pompieri și polițiști, iar alte 20 s-au autoevacuat la vecini sau la rude, potrivit Digi24.

Luni dimineață, locuitorii din Biliești încă dormeau când peste satul lor s-a abătut potopul. De frica apelor, unii localnici s-au refugiat pe terasele caselor.

31 de pompieri de la ISU Vrancea au intervenit pentru limitarea pagubelor. De asemenea, se lucrează la îndiguire, fiind distribuiți către localnicii din Biliești peste 400 de saci cu nisip.

Și în restul județului Vrancea au fost probleme, după ce râul Putna a ieșit din matcă și a inundat terenurile și mai multe localități de lângă Focsani. În satul Lepșa, două pensiuni și 20 de case de vacanță au fost izolate după ce un podeț s-a rupt.

Apele s-au revărsat și în Bacău, Galați și Tulcea

Probleme din cauza ploilor sunt și în Bacău, și în orașul Galați. Apa s-a revărsat în zeci de gospodării și a distrus case și grădini. Pagubele nu pot fi încă estimate.

În Bacău, un drum județean a fost acoperit de ape. Pe drumul 206 B, care leagă comuna Parava de Răcăciuni și se intersectează cu Drumul Național 2, traficul a fost perturbat de aluviuni.

În Galați, mai multe străzi au fost inundate. Apa pe șosea a depășit 20 de centimetri și a intrat și în curțile oamenilor. Pompierii au intervenit cu o pompă de mare capacitate. Tot în oraș, o mașină a fost avariată de un copac doborât de vântul puternic.

Vremea rea a creat probleme și la Tulcea. Un mal de pământ s-a surpat peste Drumul Național 22, între Văcăreni și Luncavița. Din fericire, în momentul alunecării de teren, pe șosea nu trecea nicio mașină. Mai multe gospodării din comunele I. C. Brătianu și Rachelu au fost inundate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here