Irina Alexe, polițistă pensionată la 42 de ani, propusă în funcția de secretar de stat la Interne de către USR-PLUS

Irina Alexe a fost propusă de USR-PLUS pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, funcție pe care a mai ocupat-o și în 2016, în guvernarea Cioloș. Alexe a intrat în atenția presei în urmă cu câțiva ani după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă. Era considerată ca fiind protejata lui Vasile Blaga. Nu este singurul caz de tânăr pensionar care va ocupa o funcție în Guvernul Cîțu.

USR PLUS se laudă cu propunerea lor, spunând că Alexe este membru PLUS şi are o „experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, potrivit B1. Ascensiunea ei în această funcție a fost pusă sub semnul întrebării în condițiile în care era vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. Numirile sale pe funcții înalte au fost puse pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.

Nu este singurul caz de tânăr pensionar care va ocupa o funcție în Guvernul Cîțu. Silviu Gabriel Barbu, fost judecător la Curtea de Apel București, pensionat anul trecut, la 50 de ani, tocmai a fost numit șef al Corpului de Control al prim-ministrului. Acesta este absolvent al Colegiului Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații Bucuresti, în 2015, și unul la Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti în 2007.

Sursa: Hotnews.ro

1 COMENTARIU

  1. Nu va e rusine cretinilor??.
    Cum e să ieși la pensie la 42 de ani cu pensie de 13000 lei pe lună??..
    Ce țară e asta ,crucea ma-mii voastre de analfabeți??..nenorociților nu va mai ajunge, banditul ăla de blaga, un infractor, un căcat de om …cand scăpăm de escroci si infractori dle președinte??…auzi la contrasens s-o angajeze la miliției secretar de stat pe o roabă de bani….duceți vă dracului scursurilor pnliste si comuniste…huooooo..moartea sa va găsească satanelor….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here