Italia se apropie de un nou colaps al sistemului sanitar

Italia se apropie de o nouă criză sanitară, ajungând să raporteze zilnic peste 30.000 de cazuri de Covid-19. Patru regiuni au intrat în lockdown de câteva zile, iar sistemul sanitar este din nou aproape de saturație.

Italia are în acest moment peste 26.000 de bolnavi de COVID-19 internați cu simptome. Iar la Terapie Intensivă sunt 2.700 de pacienți. Șeful ambulanței din Napoli, care este zonă roșie, spune că la spitale s-au format cozi de salvări și mașini personale care aduc bolnavi, relatează Digi24.

Președintele ordinului medicilor face apel la măsuri drastice, pentru ca valul de pacienți să nu copleșeacă din nou sistemul sanitar. El spune că este nevoie de o carantină aproape totală extinsă la nivel național.

Adela Mohanu, jurnalist român stabilit în Italia, a povestit la Digi 24 cum arată situația în prezent în Italia, atât la nivelul sistemului sanitar, cât și în ceea ce privește carantina impusă în zonele de risc, Lombardia, Piemonte, Tirolul de Sud, Valle d’Aosta și Calabria.

Deocamdată, carantina e mai blândă decât cea din primăvară, eu mă aflu acum într-o zonă roșie, în Lombardia, la Bergamo. Oamenilor le este permisă plimbarea în jurul casei, școala se face cu prezență pentru copiii din învățământul primar și gimnazial, până la clasa a cincea, inclusiv. Fabricile de producție au rămas deschise, spre deosebire de luna martie, când multe erau închise, restaurantele pot face livrări, sunt măsuri ceva mai ușoare„, a explicat Adela Mohanu. 

În ceea ce privește spitalele, sunt din ce în ce mai mulți pacienți, inclusiv la terapie intensivă, iar medicii trag deja semnale de alarmă că iarna nici nu a început. ”În Bergamo, una dintre cele mai afectate regiuni, epicentul pandemiei în martie, lucrurile s-au redresat, însă spitalele sunt pline, pentru că medicii sunt nevoiți să primească pacienți și din alte zone, cum ar fi Monza, care este cea mai afectată în acest moment. 40% din paturile din spitalul din Bergamo sunt ocupate cu bolavi tranferați din alte regiuni„, a mai spus Adela Mohanu. 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here