Jair Bolsonaro, un nou comentariu șocant: Cel mai bun vaccin anti-Covid este să faci Covid

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a făcut o nouă afirmație controversată legată de pandemia de coronavirus, susținând că ”cel mai bun vaccin la Covid este să faci Covid”, în ciuda faptului că Brazilia este una dintre țările cele mai afectate de pandemie din lume.

Bolsonaro a făcut acest comentariu în timpul unei transmisiuni live pe o rețea socială, conform unui ziar local brazilian, Folha de S. Paulo, citat de The Independent.

Președintele brazilian s-a întâlnit anterior cu susținătorii săi în Sao Francisco do Sul, însă nici Bolsonaro, nici oamenii adunați nu au purtat măști de protecție. Acolo, unul dintre oameni i-a oferit cadou o mască.

Nu o folosesc, dar e în regulă. Eu mi-am făcut cel mai bun vaccin. Am avut virusul”, a spus Bolsonaro, adăugând apoi și că „nu a avut niciun efect advers” din cauza îmbolnăvirii.

Jair Bolsonaro a avut Covid-19 în iulie 2020, fiind testat pozitiv după ce a început să aibă simptomele bolii, dar s-a s-a recuperat ulterior.

197.732 de brazilieni și-au pierdut viața în lupta cu virusul de când a început pandemia, conform datelor Universității Johns Hopkins, potrivit Digi24.ro.

Doar marți Brazilia a raportat 963 de decese din cauza Covid-19 și alte 55.799 de cazuri noi de infectare. În prezent, țara ocupă locul 3 în lume în ce privește numărul de cazuri și locul 2 în ce privește numărul de decese din cauza Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here