Joe Biden obține peste 80 de milioane de voturi pentru prima oară în istoria SUA

Sursa: Facebook

Joe Biden este primul candidat la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii care obține peste 80 de milioane de voturi la nivel național, relatează CNN.

Conform ultimelor date agregate, în contextul în care încă mai sunt câteva state care mai au de numărat ultimele voturi, precum New York, Joe Biden a depășit pragul de 80 de milioane de voturi, primul candidat care trece de acest prag. Donald Trump obține, în schimb, aproximativ 73,9 milioane și se situează pe locul 2 în ce privește cel mai votat candidat la alegerile prezidențiale.

Pe lângă recordurile stabilite de cei doi candidați, care au obținut primele două locuri în topul celor mai votați candidați, alegerile din 2020 au reprezentat și o premieră în ce privește numărul record de voturi prin corespondență, în contextul pandemiei de coronavirus, relatează Digi24.ro

Experții avertizaseră anterior că numărătoarea voturilor va dura ceva mai mult decât în mod obișnuit, dar și că, având în vedere că majoritatea votanților Biden vor alege să voteze prin corespondență, în timp ce cei ai lui Trump vor vota direct la urne, situația din ziua alegerilor va arăta un număr disproporționat de voturi pentru președintele în exercițiu, așa-zisul „miraj roșu”, conform The Guardian, și că situația se va stabiliza în timp ce va începe numărătoarea efectivă a voturilor prin corespondență, voturi care sunt numărate ultimele.

Trump a refuzat să accepte victoria contracandidatului său și a contestat rezultatul alegerilor în instanțele statelor. Majoritatea contestațiilor sale au fost respinse, iar multe dintre statele importante și-au validat deja rezultatele.

Marți, două state importante au validat oficial rezultatele și victoria lui Biden – Pennsylvania și Nevada. Statele Georgia și Michigan au validat de asemenea victoria lui Biden anterior, în ciuda încercărilor lui Trump de a bloca certificarea.

Colegiul Electoral urmează să se reunească în 14 decembrie.

Trump a autorizat, luni seară, inițierea procesului de tranziţie către o nouă administraţie, condusă de Joe Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here