„Jurassic Park” politic la vârful BNR

Foto: INQUAM/Alexandra Pandrea

Angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR, oricât de insolită, nu este în sine o premieră: Banca Naţională a României a ajuns un loc în care se retrag greii politicii româneşti din PSD şi PNL, instituţia fiind un loc unde este asigurată o leafă de zeci de mii de lei pe lună, notează Adevărul.

Sursa citată reamintește că nu mai puţin de cinci din cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie au fost puşi în funcţie cu sprijin asumat de partid.

Fost deputat PSD, vicepremier și ministru de Finanțe, Florin Georgescu este, din 2004, prim-viceguvernatorul BNR. În anul fiscal 2019, Georgescu a încasat echivalentul a aproximativ 23.000 de euro pe lună.

Cei doi viceguvernatori au fost instalați tot pe filieră politică – cazul lui Leonardo Badea (PSD) și Eugen Nicolăescu (PNL). Acesta din urmă l-a înlocuit pe Bogdan Olteanu, upă arestarea preventivă şi demisia liberalului Bogdan Olteanu, fost președinte al Camerei Deputaților.

În 2019, Consiliul de Administrație al BNR a fost instalat, cu sprijinul ALDE, Dan Radu Rușanu, iar din 2014 se află în acest organism și Gheorghe Gherghina, un apropiat al guvernărilor PSD.

Șef al Direcţiei Patrimoniu şi Investiţii este Dan Darabont, fost primar PSD al Sectorului 6 şi viceprimar al Capitalei în mandatul lui Sorin Oprescu.

Iar șef serviciu la Cancelaria BNR este Constantin Botez, acesta fiind, potrivit Adevărul, un apropiat atât de Guvernul Tăriceanu, cât şi de Guvernul Boc.

2 COMENTARII

 1. Cum e ba sa furi de la stat 23000 de euro pe lună??…ca salariu nu poate fi numit!!!..si asta e doar unul,pai am auzit ca sunt vreo 200 de criminali financiari în bancă!!…în ce țară trăim ba nenorocitilor??..cine le-a stabilit salariile, si ce criterii au fost la bază pentru aceste sume astronomice??.
  Nu vă e rusine nenorociților cu banca voastră cu tot!!..
  23000 de euro pe lună!!!..cum cară ăștia salariul,cu roaba??..
  Problema e alta, daca intr-adevar fac munca pentru un asemenea salariu??.
  De exemplu, infractorul ăsta cu 23000 de euro pe lună, ce mortii ma-sii face în fiecare zi pentru banii ăștia,??..au descoperit apa vie,??..sau o freacă la rece pana iese fum din pluă…
  Banca centrala are vreun control??..cui dă raportul??..sau ăștia sunt stat în stat??..eu stiu ca in constituție guvernatorul si consiliul lui sunt avizați de către parlament!!,..
  Alo orban, trezirea???..

  • „Ba” sa-ti spui tie si neamului tau de idioti utili parazitilor ce au ocupat functiile astea ,caci ba nu ati fost la vot,ca cica nu aveati ce vota,ba ati votat cu ura ,bagand in parlament impostori cu state de plata la pesedeu si la ambasada Rusiei!!! Iar in privinta lui Orban ,ce are Orban cu o lege ce nu el a nasit-o,ci ciumatii din pesedeu si aliatii lor,toti hoti cu dosare grele in lucru,care au facut legi pentru ei si neamul lor de 30 ani nestingheriti…pentru ca au stiut cum sa-i faca pe cretini ca tine sa creada ca politicienii sunt toti hoti,neiesind la vot!!! Dobitokule,iar nu ti-ai luat pastila,ca uite cum ragi pe aici!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here