Sursa foto: Facebook

Laura Codruța Kovesi a relatat, luni, în premieră, modul în care un politician de rang înalt că încercat să intervină la vârful DNA. Ea a spus într-un interviu pentru pentru SportED Talks, că o „persoană importantă” i-a transmis un mesaj, printr-un coleg procuror, prin care îi cerea să se „împrietenescă” cu unii și să îi „aresteze pe ceilalți”.

Când eram la DNA, a venit un coleg și mi-a spus: ‘Uite, m-am întâlnit în aeroport cu o persoană importantă’, mai bine să nu-i dăm numele, și a zis ‘șefa ta greșește’. Colegul meu a întrebat: ‘Cu ce greșește?’. ‘Păi prea îi ia pe toți, cu unii ar trebui să se împrietenească și să-i aresteze numai pe ceilalți’. Și când mi-a zis colegul m-a pufnit râsul, știam cine este persoana, și în spațiul public poza tot timpul în cel care este egal și să nu facem justiție selectivă, dar mesajul transmis mie era ‘împrietenește-te cu unii’.

I-am zis colegului: ‘Păi atunci facem justiție selectivă…, noi trebuie să ne facem treaba, indiferent… nu putem să avem prieteni în poziția asta. Avem prieteni acasă, în familie, în timpul liber, dar la serviciu toți sunt egali’. Deci acesta este un fel de feedback pe care îl primești”, a relatat Kovesi.

Singura „persoană importantă” care a folosit obsesiv expresia „justiție selectivă” este Călin Popescu Tăriceanu.

Câteva titluri din presa ultimilor ani sunt edificatoare:

C.P. Tăriceanu: DNA e un instrument politic care face justiție selectivă – Radio România Actualități, 22.11.2017

Călin Popescu Tăriceanu o acuză pe șefa DNA că face „justiție selectivă” – Digi24, 26.06.2016

Tăriceanu, atac la Kovesi: Șefa DNA are o abordare greșită. Face justiție selectivă! – B1 TV, 27.06.2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here