Liderii lumii care au pierdut cel mai mult din popularitate în ultimele luni

Liderii marilor economii ale lumii au scăzut în popularitate, în principal, de-a lungul ultimelor luni ale lui 2021, conform datelor compilate de compania germană de statistică Statista. Datele urmăresc evoluția din 20 martie 2021.

În această statistică au fost incluși liderii Statelor Unite, Japoniei, Germaniei, Franței, Regatului Unit, Indiei, Braziliei și Mexicului.

Dintre aceștia doar doi au avut creșteri în cota de încredere a populației țărilor lor – președintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, care a crescut cu 13 procente, și șefa guvernului german, Angela Merkel, care crește cu 11 procente.

În schimb, liderii UK, Braziliei, Franței și Japoniei, care deja aveau cote de încredere negative (n. red. – numărul celor care nu au încredere este mai mare decât al celor care au încredere) au cunoscut noi scăderi.

Cel mai prost stă premierul Japoniei, Yoshihide Suga, afectat puternic în ultima vreme de o accentuare epidemiei locale de Covid și de scandalul privind organizarea Jocurilor Olimpice pe timp de pandemie.

Nici Jair Bolsonaro, considerat responsabil pentru dezastrul produs de Covid în Brazilia, nu stă foarte bine la capitolul încredere.

De asemenea, Emmanuel Macron și Boris Johnson au cote de încredere cu minus.

Joe Biden și Narendra Modi, ambii cu cote de încredere ridicate, înregistrează, totuși, o scădere de 4 respectiv 14 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here