Liste negre cu politicieni și saci de cadavre: Pregătirile de război ale unei grupări de polițiști și rezerviști de extrema-dreaptă din Germania

Sursa: Wikimedia

Interviuri şi mărturii din ancheta poliţiei germane au surprins formarea unui grup de extremă dreaptă, Crucea Nordică, desprins dintr-o reţea online pentru militari şi persoane cu vederi extremiste creată de un membru al forţelor de elită speciale, Kommando Spezialkräfte (KSK), scrie Adevărul, citând New York Times.

Grupul s-a reunit în jurul unui ofiţer de poliţie, Marko Gross, bun lunetist, şi a creat un plan pentru sfârşitul lumii, Ziua X, când ordinea socială se va prăbuşi. Membrii săi erau oameni cu „abilităţi speciale” – avocaţi, politicieni, rezervişti, doctori, ingineri. Grupări extremiste precum Crucea Nordică nu sunt limitate la armată, unde au fost recent deconspirate, ci au o infiltrare mai adâncă în societatea germană. Fenomenul a fost amplificat de sosirea migranţilor şi refugiaţilor din zone de conflict, în 2015.

Autorităţile germane i-au adus în faţa justiţiei pe unii membrii ai grupării, după trei de ani de zile – o anchetă pentru terorism domestic este în curs. La percheziţii s-au descoperit saci de cadavre şi var nestins.

Potrivit lui Gross, erau „un sat întreg” şi nu plănuiau asasinate, însă mărturii consemnate în anchetă şi raiduri ale poliţiei au dus la găsirea unei liste de inamici politici, depozite de arme şi probabil colaboratori din poliţie.

Gruparea a luat naștere într-un oraș de provincie: Güstrow, situat în nord-estul Germaniei. Potrivit lui Axel Moll, un decorator local cu licenţă de vânătoare şi cu un dulap de arme acasă, oamenii s-au strâns la poligon.

Înainte ca batalionul său să fie absorbit în trupele speciale KSK, Gross fusese ofiţer de recunoaştere în armată. Era un obișnuit al poligonului din Gustrow. Gross și-a dorit un grup local şi aşa a apărut Crucea Nordică, în ianuarie 2016. La vremea respectivă, era membru al proaspătului partid extremist Alternativa pentru Germania (AfD)

Au început sa adune provizii pentru 100 de zile: alimente, benzină, muniţie, medicamente, iar la marginea unui fost sat de vacanță au identificat o casă sigură pentru ei şi familiile lor, în pădure. Exista acolo un izvor de apă, un mic lac şi o pădure unde se poate vâna. Membrii grupului provin din fostul Berlin de Est, iar sosirea migranților și un șir de atacuri teroriste în Europa i-au determinat să-și accelereze pregătirile logistice și militare inclusiv militar şi logistic. Au stabilit puncte de preluare, un spital de campanie, şi o casă mobilă.

Dar ce însemna asta? Gross spune că planul viza sfârşitul lumii, nu asasinate sau acte de violenţă. Dar alţi membri ai grupului spun altceva. „Urma ca oamenii să fie adunaţi şi ucişi”, a declarat anchetatorilor Horst Schelsk, fost ofiţer în forţele aeriene. Varianta lui e disputată de ceilalţi. Totul s-a pus la cale la o întâlnire într-un loc de popas la care au luat parte şi cei doi membri anchetaţi pentru terorism domestic – un poliţist, Haik J,şi un avocat şi politician local, Jan Henrik H – un radical. Acesta ţinea un dosar cu nume, adrese şi poze ale politicienilor locali consideraţi inamici – unii pro-imigranţi. Unele date erau notate de mână şi erau luate de pe computere ale poliţiei. Acesta a vorbit grupului de persoane din dosar „dăunătoare” statului ce trebuiau eliminate. Schelski, creatorul grupului online, un rezervist, spune că s-a distanţat de grup când Jan Henrik H a întrebat de transportul captivilor prin puncte de control dacă s-ar crea tulburări sociale.

Raidurile poliţiei la casele membrilor au dezvăluit arme, muniţie, liste de inamici şi o comandă de saci pentru cadavre şi var nestins. Gross a explicat că sacii erau buni pentru a proteja de ploaie şi a transporta bunuri mari. 

Politicianul local ameninţat cu moartea, Böhringer, a povestit că poliţişti au schiţat planul casei motivând că îl vor proteja. Schiţa a fost găsită la percheziţia casei unui alt membru, Haik J, poliţist, şi el prezent la întâlnirea de la popas.  Asta a dovedit că planul era unul concret, nu doar imaginat.

Continuarea articolului – AICI.

1 COMENTARIU

  1. Uitați vă ce se întâmplă în România, București…!!.. cetățeanul român mai are curajul să iasă din casă de frica clanurilor țigănești!??… clanuri care au legături în toate domeniile, începând cu cel politic, economic, social, în poliție, justiție …cum se te aperi de acești bandiți??..cine să te apere ???..când statul e la mâna lor…cum e posibil că acești nenorociți să dețină milioane de euro fără că statul să nu-i întrebe de unde provin??… cum e posibil că serviciile secrete , DIICOT să nu-i restructureze , să-i termine..pe aceste jigodii ??… atunci să nu vă mirați când vor apare și la noi astfel de organizații de apărare a cetățenilor….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here