Inquam Photos/George Călin

O cerere de strămutare formulată de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care vrea să mute la altă instanță procesul în care se judecă eliberarea sa condiționată din penitenciar, va fi analizată marți la Curtea de Apel București.

Eliberare condiţionată din închisoare cerută de Liviu Dragnea se judecă în prezent la Tribunalul Bucureşti, după ce magistrații Judecătoriei Sectorului 5 i-au respins, la finalul lunii aprilie, solicitarea, iar fostul șef PSD a făcut contestație, informează Hotnews.ro.

Potrivit informațiilor de pe portalul instanțelor, Curtea de Apel București judecă marți, de la ora 16:00, această cerere de strămutare a cauzei. Liviu Dragnea va fi audiat de instanță prin videoconferinţă.

„În baza art.353 alin.10 C.p.p. preschimbă termenul de judecată la 18.05.2021, ora 16:00. În baza art.72 alin.6 Cpp se solicită informaţii de la Tribunalul Bucureşti. Se asigură prezenţa prin videoconferinţă a petentului. Se încunoştinţează apărătorul ales”.

Miercuri, Liviu Dragnea urma să apară în fața magistrațilorTribunalului București pe care să încerce să îi convingă îl elibereze condiționat, după ce prima instanță i-a respins cererea. Tribunalul București urma să judece contestația la decizia din 27 aprilie a Judecătoriei Sectorului 5, care i-a respins ca neîntemeiată cererea de eliberare condiționată.

Îndeplinesc condiţiile (pentru eliberarea condiţionată – n.r.). Am stat destul în penitenciar, nu reprezint un pericol pentru societate. Pot face bine”, le-a spus Dragnea magistraților Judecătoriei Sectorului 5.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a susținut că la ieșirea din închisoare fostul lider al PSD va fi angajat la o firmă.
Dragnea este încarcerat la Rahova din 27 mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here