Locuințele foștilor capi ai cartelurilor drogurilor au ajuns premii la loterie în Mexic

Locuințele sechestrate ale foștilor lideri ai cartelurilor Sinaloa și Juarez, Joaquin „El Chapo” Guzman și Amado Carrillo Fuentes, cunoscut drept „Regele cerurilor”, vor fi oferite ca premii la loterie, au decis autoritățile din Mexic, potrivit France24. În tragerea specială a loteriei naționale din Mexic au fost incluse 20 de proprietăți sechestrate de stat de la diferite persoane.

„El Chapo” a fost la un pas să fie arestat în locuința pusă în joc

Printre proprietățile puse în joc la loterie este și o casă care i-a aparținut în trecut faimosului traficant de droguri și lider de cartel Joaquin „El Chapo” Guzman, care ispășește în prezent o pedeapsă cu închisoarea pe viață în SUA. Locuința aflată în Culiacan, oraș din nordul statului Sinaloa, a fost câștigată de posesorul tichetului cu numărul 1.438.619.  Casa este estimată la 184.000 de dolari. Numele câștigătorului nu a fost făcut public.

Joaquin „El Chapo” Guzman a scăpat de arestare în 2014 folosindu-se de sistemul subteran de scurgere al locuinței, însă a fost prins șase zile mai târziu. El a fost trimis la o închisoare de maximă securitate în 2015, dar a evadat. Liderul cartelului Sinaloa a fost prins din nou, în 2016, și extrădat un an mai târziu în SUA, relatează Digi24.

„Regele cerurilor” a murit în urma unei operații estetice nereușite

Printre premiile incluse în tragerea specială a loteriei se mai află o clădire din Mexico City care i-a aparținut fostului lider al cartelului Juarez, Amado Carrillo Fuentes, estimată la 3,8 milioane de dolari.

Cunoscut drept „Regele cerurilor”, Amado a fost unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din America Latină. El a murit în 1997, în timpul unei operații estetice nereușite.

Scopul loteriei a fost să transforme „proprietăți cu costuri ridicate de întreținere” în „avantaje tangibile pentru societate”, a spus Ernesto Prieto, șeful organismului responsabil de administrarea proprietăților sechestrate.

Banii obținuți de loterie în urma acestei extrageri vor ajunge la sportivii mexicani care au participat la Jocurile Olimpice și Paralimpice 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here