Ludovic Orban susține că opoziția are majoritate în Parlament și va proba acest lucru la votul moțiunii de cenzură. Argumentul liderului PNL a fost că planul PSD care impusese votul la moțiunea de cenzură să aibă loc sâmbătă a picat la votul plenului.

S-a demonstrat azi că opoziția are majoritate în Parlament și că tertipurilor puse la cale de creierele încinse din jurul Vioricăi Dăncilă (…) au fost zadarnice și PSD a trebuit să accepte ca opoziția are majoritate în parlament. PSD n-a avut încredere să-l lase pe Marcel Ciolacu să conducă ședința și l-a trimis pe soldatul japonez care continuă să lupte pentru Dragnea în Parlament, pe penibilul Iordache. (…) Ne-am probat majoritatea și ne vom proba majoritatea și la votul moțiunii”, a spus Orban, potrivit Hotnews.ro.

Calendarul citirii și dezbaterii moțiunii de cenzură, impus dimineață de PSD în Birourile Permanente, a fost respins la vot în plen, cu 194 de voturi. „Matematic, PSD a pierdut majoritatea, nu s-a aprobat ordinea de zi”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la finalul ședinței în care parlamentarii opoziției au scandat „Demisia”.

Moțiunea de cenzură va fi citită mâine și votată joia viitoare.

Sursa foto: Inquam Photos Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here