„Mahmureală” electorală într-o comună din Timiș unde AUR a câștigat alegerile: „Am auzit, dar nu știm nimic despre partidul ăsta”

  Captură de ecran

  După afișarea rezultatelor la alegerile parlamentare de duminică toată lumea a avut o surpriză: Alianța pentru Unirea Românilor a obținut un scor neașteptat și a intrat în Parlamentul României. Cu o vizibilitate crescută doar în mediul online, partidul a câștigat alegerile în multe localități. Explicația? Specialiștii vorbesc despre o pondere extrem de mare a românilor care nu se mai regăsesc în actualii politicieni și caută noi repere, relatează Digi24 într-un reportaj.

  Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Cu o campanie derulată exclusiv în mediul online, cu buget limitat, dar și cu multe discursuri naționaliste, astfel a reușit Alianța pentru Unirea Românilor, AUR, să bată în unele localități partidele istorice. În Lenauheim, județul Timiș, acest partid a obținut 26% din voturi. Am venit aici ca să vedem care este secretul succesului în politică.

  Nici bine nu am ajuns că localnicii ne-au abordat.

  Localnic: AUR-ul, domnule, ce să vă zic. Am auzit de doamna asta avocată ce e ea, domnule adevăru-i că s-o zbătut. AUR-ul, fă tot posibilul și scoate-i la dracu să-i ia pe ăștia. 

  Lăsăm în urmă ambuteiajul creat pe drumul județean de la intrare în Lenauheim din cauza filmării și mergem prin localitate. În fața porții, un bărbat și o femeie discută politică.

  Localnic: Și la nivel local și peste tot, ne-am săturat de ei. Vin ai noștri pleacă voștri, așa-i la noi. De-aia nu mai merge nimeni la vot.

  Reporter: Știți cine a câștigat aici alegerile în localitate?

  Localnic: Nu știm.

  Reporter: Partidul AUR.

  Localnic: Auăleu!

  Reporter: Ați auzit de ei?

  Localnic: Am auzit, dar nu știm nimic despre partidul ăsta AUR. De cine-i format… o apărut așa peste noapte, ca ceața. Iaaau ăștia or câștigat la noi…

  Reportajul integral – AICI.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here