Mandate de arestare pentru doi dintre agresorii activistului civic din Buzău, cel de-al treilea, cercetat sub control judiciar

Instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru doi dintre agresorii activistului civic Robert Nițu, iar faţă de al treilea cercetările sunt continuate sub măsura controlului judiciar.

Agresorii activistului civic din Buzău sunt doi fraţi, de 41 şi 44 de ani, şi un amic al acestora, de 27 de ani, care deţin mici crescătorii de păsări în localităţile Săpoca şi Cernăteşti, relatează Adevărul.

Au ajuns în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile unul dintre fraţii implicaţi în conflict, cel de 44 de ani, şi amicul lor, de 27 de ani. Bărbatul de 41 de ani a fost lăsat să plece acasă.
Cei trei bărbaţi din Săpoca şi Cernăteşti sunt cercetaţi pentru distrugere, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În imaginile filmate de Activistul Robert Niţu a publicat imagini pe care le-a filmat din care reiese că poliţiştii chemaţi să-i imobilizeze pe cei trei bătăuşi sunt depăşiţi de situaţie.
Intervenția defectuoasă a forţelor de ordine face acum obiectul unei anchete penale. În urma apariţiei imaginilor, Poliţia Română a trimis corpul de control la Buzău.
La Buzău, intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineaţă, la ora 8.00 Corpul de Control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău tocmai pentru a verifica modul în care a intervenit primul echipaj care a intervenit, modul cum au gestionat mai departe poliţiştii de la IPJ Buzău a fost unul corect.  În consecinţă, în urma acestei cercetări interne vă vom spune dacă poliţiştii sunt sau nu vinovaţi în ce priveşte intervenţia”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.
Cei doi fraţi, de 44 şi 41 de ani, au fost reţinuţi împreună cu amicul lor, de 27 de ani, după ce, sâmbătă după-amiază, l-au agresat pe Robert Nițu pentru că i-a filmat în timp ce vindeau găini ilegal, la marginea drumului.
După ce s-a ales cu luneta spartă la maşină, Nițu a încercat să fugă dinspre Săpoca, spre comuna vecină, Cernăteşti, dar a fost urmărit de agresori. A întâlnit un echipaj de poliţie căruia i-a cerut ajutorul, dar chiar de faţă cu polițiștii agresorii au continuat să-l lovească pe Nițu, fiind potoliţi, într-un târziu, de mascaţi.
Au fost audiaţi sâmbătă seară iar după câteva ore au fost eliberaţi, după ce procurorul de caz a considerat că nu prezintă un pericol social. Au fost reţinuţi abia a doua zi, după ce postările activistului au inflamat opinia publică.
Agresorii ar putea fi cercetaţi inclusiv pentru ultraj. „Ieri s-a luat măsura reţinerii celor trei agresori, astăzi Parchetul se va pronunţa. Noi, prin organele de cercetare penală am luat această decizie având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru violenţe, şi posibil pentru ultraj, pentru că aţi văzut cum a dat-o la o parte pe doamna poliţist. Toate aceste elemente vor fi analizate de procuror si procurorul va spune dacă vor fi sau nu arestaţi. Noi vom face propria evaluare”, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here