Maramureșul și Bucovina, recomandate de New York Times ca destinații de vacanță în pandemie

Maramureşul şi Bucovina au fost înscrise de New York Times pe lista cu destinaţii de vacanţă în vreme de pandemie, întocmită în urma analizei efectuate asupra a peste 2.000 de sugestii ale cititorilor.

Din aceste sugestii, ziarul New York Times a ales 52 de destinaţii, printre care şi România, recomandată de Ivan Stoler. Crescut într-o familie de basarabeni, el a povestit că nu auzise nimic despre frumuseţea peisajelor din ţară, scrie publicaţia americană, citată de Digi24.  

„Un mod de viaţă dispărut” – așa este descrisă România în paginile publicaţiei americane New York Times, care propune ţara noastră ca destinaţie de vacanţă pe timp de pandemie.  

Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fâneţele şi căruţele trase de cai arătau un mod de viaţă dispărut. Pe marginea drumului românii vindeau nişte cazane de alamă pentru a face ţuică de prune”, a remarcat Ivan Stoler.  

El a mai povestit că, la ieşirea din Piatra Neamţ, a fost uimit de un gard de fier forjat pe care se afla Steaua lui David. De asemenea, a recomandat mănăstirile pictate din Bucovina.  

Pe lista New York Times au mai fost incluse  destinaţii precum Medina din Marrakesh, Camino de Santiago şi Cordoba, din Spania, Dakar (Senegal), biserica St James the Less din Anglia, muntele Nanda Devi din India sau traseul Laugavegur din Islanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here