UPDATE: Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au solicitat luni conducerii Spitalului Elias să precizeze care au fost pașii procedurali făcuți în luarea deciziei ca Mario Iorgulescu să fie transferat în străinătate, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Luni dimineață, medicii de la Spitalul Elias au anunțat că, la cererea familiei și contrar recomandărilor cadrelor medicale, Mario Iorgulescu a fost transferat la un spital din străinătate, notează și hotnews.ro.

În cursul dimineții de astăzi (23 septembrie 2019), la cererea expresă a familiei și contrar recomandărilor medicale, pacientul Mario Iorgulescu a părăsit Spitalul Elias în vederea continuării tratamentului într-o țară din UE”, spun reprezentanții Spitalului Elias, care nu precizează în ce țară a fost dus fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Gino Iorgulescu.
De altfel, medicii și familia lui Mario Iorgulescu au încercat în noaptea de vineri spre sâmbătă să-l transfere pe tânăr de la Spitalul Elias la o clinică din Italia, transferul nereușind, din cauza unei defecțiuni tehnice apărute la aeronava care urma să efectueze zborul, declarau pentru Mediafax surse medicale.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au solicitat luni conducerii Spitalului Elias să precizeze care au fost pașii procedurali făcuți în luarea deciziei ca Mario Iorgulescu să fie transferat în străinătate.

Potrivit surselor citate, procurorii au fost informați, telefonic, abia luni dimineață, după scoaterea lui Iorgulescu jr. din țară, despre acest lucru.

Mai mult, anchetatorii au intenționat audierea lui Mario Iorgulescu joia trecută pentru a-l putea pune sub învinuire pentru omor, dar medicii de la Spitalul Elias s-au opus, susținând că starea medicală a pacientului nu permite acest lucru, au mai explicat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Potrivit acestora, după punerea sub învinuire, procurorii ar fi putut lua și măsuri preventive împotriva suspectului, precum interdicția de părăsire a țării.


În urmă cu două săptămâni, Mario Iorgulescu a fost internat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Elias după ce a provocat un accident rutier. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, care se deplasa cu un autoturism marca Aston Martin pe Șoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanța, a pierdut atunci controlul volanului, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 ani, care a murit pe loc.
Mario Iorgulescu avea o concentrație 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. De asemenea, tânărul consumase cocaină, au stabilit medicii de la Institutul Național de Medicină Legală.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au preluat dosarul privind accidentul rutier provocat de Mario Iorgulescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, având în vedere complexitatea cauzei. Dosarul este in rem, iar cercetările vizează infracțiunile de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și substanțelor psihoactive.

Singura actiune concreta a autoritatilor pana in momentul de față a fost ridicarea permisului lui Mario Iorgulescu.

În acest caz s-a deschis și un dosar penal in rem, care a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, iar cercetările vizează infracțiunile de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Totuși, împotriva lui Mario Iorgulescu nu a fost luată nicio măsură preventivă pentru că nu i s-a putut aduce la cunoștință procedura demarată împotriva sa. Tocmai acesta este și motivul pentru care el a putut fi mutat în afara țării, deoarece nu avea nicio interdicție.

Surse: G4Media, Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here