Mărturia unui preot care se roagă alături de pacienții de la ATI: Este un fel de întâlnire cu imaginea iadului

Secțiile de terapie COVID seamănă cu imaginea iadului, spune un preot de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. În timpul rugăciunilor rostite la căpătâiul bolnavilor, preotul este martor la durerea, disperarea și neputința acestora.

Preotul Marcel Răduț Seliște lucrează de un deceniu la Spitalul Județean din Craiova. De-a lungul timpului, s-a rugat pentru oameni cu boli grave, muribunzi, a ascultat povești apăsătoare, dar spune că nicicând nu a fost mai greu ca în ultimul an. Pandemia a creat o suferință continuă pe care preotul încearcă să o aline. Felul în care descrie ce se întâmplă în secția de terapie intensivă e cutremurător.

Vă mărturisesc că este un fel de întâlnire cu imaginea iadului. Un iad în care sunt totuși nişte fiinţe care luptă pentru a-i salva pe cei aruncaţi în acest iad, pe bolnavii infectaţi cu acest coronovarirus. Sunt colegii mei, medicii şi asistentele care luptă în fiecare pentru a-i salva pe aceşti bolnavi„, a spus părintele Marcel Răduţ Selişte la Digi24.

Preotul știe că, așa cum medicii apelează la știință pentru a salva viața bolnavilor, și el trebuie să fie acolo ca să-i încurajeze pe oameni să lupte cu virusul și să le vindece rănile sufletești aduse de această boală. Momentele în care este chemat la ATI sunt cele mai grele. Și, de fiecare dată când îmbracă echipamentul de protecţie, spune în gând o rugăciune și pentru doctori.

Este extrem de greu să porți acel costum. Eu îl port 2-3 ore cât stau în ATI Covid-19, dar mă gândesc la colegii mei care stau cel puțin opt ore în acel costum și mai trebuie să facă și procedurile medicale. Vă spun că e cumplit!„, spune preotul.

Și mai greu îi este când intră în saloane și nu-i mai găsește pe cei pe care îi cunoscuse cu o zi-două înainte. E semnul că au pierdut lupta cu virusul.

M-a marcat profund întâlnirea duhovnicească în spovedanie şi împărtăţanie cu un om tânăr. Cu un anumit zel de pregătire, un inginer IT-ist, care din care păcate a apelat prea târziu la ajutorul medical. A venit cu plămânii foarte afectaţi. Şi a avut totuşi voinţa sufletească să solicite preot, m-am prezentat, s-a mărturisit, un om care a luptat până la capăt cu boala, un om pentru care s-au făcut eforturi dar, din păcate, a venit… prea târziu„, mărturisește preotul.

Părintele Marcel Răduţ Selişte știe cât de periculos este noul coronavirus. S-a infectat deja de două ori până acum și din fericire a făcut forme ușoare ale bolii. Acum e decis să se vaccineze: „O dată anul trecut, însă anul trecut, vorbind cu medicul care m-a tratat, lucrurile erau la început, nu prea ştia nimeni despre ce e vorba. Am amânat o zi să merg să mă internez, nu a fost o situaţie gravă trebuie să subliniez, a fost ca un fel de răceală puternică„.

Mesajul pe care părintele îl transmite oamenilor este că pandemia trebuie privită ca pe o lecție, din care fiecare are de învățat: să fim mai îngăduitori, cu mai multă grijă pentru cei de lângă noi și mai responsabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here