Mașina care se transformă în avion a reușit să zboare între două aeroporturi din Slovacia

Prototipul unei mașini zburătoare a reușit să stea în aer timp de 35 de minute și să parcurgă dinstanța dintre aeroporturile internaționale din Nitra și Bratislava, din Slovacia, scrie BBC.

Mașina-avion AirCar este echipată cu un motor BMW și durează doar două minute și 15 secunde pentru a se transforma din mașină în avion. Aripile înguste se pliază de-a lungul părților laterale ale mașinii, potrivit Digi24.

Maşina este fabricată din materiale compozite, ca să-i reducă greutatea şi are şi paraşută pentru cazul în care apar probleme în zbor.

Odată pliată coada avionului, aceasta se transformă în aripă portantă pentru maşină şi ajută la creşterea aderenţei, în vreme ce, în zbor, caroseria maşinii creşte portanţa. Motorul acţionează elicea în aer şi roţile pe pământ.

Creatorul său, Stefan Klein, a declarat că mașina-avion ar putea zbura aproximativ 1.000 km, la o înălțime de 2.500 m și că a înregistrat până acum 40 de ore de zbor.

În aer, vehiculul a atins o viteză de 170 km/h. Acesta poate transporta două persoane, cu o limită de greutate de 200 kg.

Compania din spatele AirCar, Klein Vision, spune că dezvoltarea prototipului a durat aproximativ doi ani și a costat „mai puțin de 2 milioane de euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here