Mașini autonome, pe străzile din Marea Britanie încă din 2021

Vehiculele autonome vor fi permise din acest an pe străzile din Marea Britanie, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Șofatul ”hands-free”, în vehicule cu tehnologie de păstrare a benzii va fi permis pe străzile cu trafic lent, cu viteză de până la 59 kilometri la oră, a indicat miercuri ministerul, notează Digi24.

Acesta susţine că tehnologia ar putea îmbunătăţi siguranţa rutieră prin reducerea erorii umane, care contribuie la peste 85% din accidente.

Tehnologia de auto-conducere în maşini, autobuze şi vehicule de livrare ar putea ajuta la reducerea aglomeraţiei urbane, cu semafoare şi vehicule care funcţionează pentru fluidizarea traficului, la reducerea emisiilor de noxe şi la îmbunătăţirea calităţii aerului în oraşe şi localităţi.

”Acesta este un pas major pentru utilizarea în siguranţă a vehiculelor cu pilot automat în Marea Britanie, făcând viitoarele călătorii mai ecologice, mai uşoare şi mai fiabile ajutând în acelaşi timp ţara să reconstruiască mai bine”, a declarat ministrul Transporturilor, Rachel Maclean, citat de Agerpres.

”Dar trebuie să ne asigurăm că această nouă tehnologie interesantă să fie desfăşurată în siguranţă, motiv pentru care ne consultăm cu privire la cum ar trebui să arate regulile care permit aceasta”, a spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here