Măsura 3 pentru granturi de investiţii acordate IMM-urilor, reluată de la zero. Cei deja înscriși, nevoiți să aplice din nou dacă vor granturi pentru investiții

Foto: INQUAM/Sabin Cirstoveanu

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a anunțat joi pentru Digi24 că măsura 3 pentru granturi de investiţii acordate IMM-urilor va fi reluată de la zero. Cei deja înscriși vor fi nevoiți să aplice din nou dacă vor să beneficieze de granturi pentru investiții.

Este o discuție în Coaliție și cu premierul să reluăm măsura 3, ea include peste jumătate din proiecte care sunt proiecte imobiliare. Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Așa că o soluție ar fi să reluăm măsurile incluzând și respectând Legea 220 care extindea CAEN-urile care pot cere finanțare pentru diverse proiecte. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal, învățând din experiența trecută să nu mai fie criterii de cofinanțare care să facă departajarea între proiecte care s-au dovedit vulnerabilități”, a afirmat Claudiu Năsui.

Ministrul a mai precizat că cei care au depus până acum proiecte, o pot face cu aceeași documentație.

Nu există oameni care să fi primit deja un răspuns pe măsura 3. Cei care au depus deja dosarele o pot face cu aceeași documentație.”, a explicat ministrul.

În ceea ce privește celelate două măsuri de sprijin pentru IMM-uri, ministrul spune că pentru măsura 1 plățile sunt „în mare parte făcute”, însă pentru măsura 2 sunt întârzieri la plată. 

„La măsura 2 sunt cele mai mari întârzieri la plată, dar începem procesul prin care banii să ajungă la beneficiari, să se aștepte la plăți în cel mai scurt timp. Nu s-au făcut plăți din cauza limitărilor bugetare, dar am putut evalua dosarele”, a mai spus ministrul Economiei.

Decizia de a relua de la zero depunerea de proiecte pentru finanțarea prin Măsura 3 a fost anunțată de ministrul Năsui într-un interviu pentru siteul Economedia.ro. Într-un interviu acordat jurnalistei Elena Deacu ministrul a precizat că măsura s-ar putea relua luna aceasta


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here