Medic chirurg din Târgu-Jiu, reținut pentru luare de mită

Un medicul chirurg de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, a fost reținut vineri de procurori pentru luare de mită în formă continuată, până în prezent fiind confirmate 13 cazuri.
Procurorii au efectuat o percheziție la biroul medicului Gheorghe Neață, unde au gasit echivalentul a 71.000 de lei (euro, lei sau lire sterline), o cantitate importantă de alcool și țigări.
Potrivit procurorilor, medicul nu cerea o anumită sumă de bani, dar era nemulțumit dacă suma primită era mică, așa cum rezultă din înregistrările de la dosar.
„De pildă, în data de 11 iunie, medicul, după ce primește un plic de bani de la un bărbat care părăsește biroul, poartă cu voce tare următorul monolog. «ce făcu… subțire de tot, 4…, 5…6, aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Șase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moșu, doar n-ai vrea moșu… moșu trăiește…. mă așteptară 6. Mă așteptară 6!”, potrivit interceptărilor, citate de ziarul Pandurul.
Medicul avea un ritual, în fiecare zi spunea cu voce tare o rugăciune în cabinetul său. „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A…. ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori”, au mai arătat procurorii.

Medicul a fost pus față în față cu probele strânse de anchetatori cu ajutorul tehnicii de interceptare pe care o montaseră chiar în cabinet. Așa au surprins rugăciunea pe care o spunea, cu voce tare, la începutul fiecărei ture.

Anchetatorii spun că medicul avea adesea obiceiul de a vorbi singur în cabinet. Un astfel de monolog este considerat incriminator.

„Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”, spunea medicul la un moment dat, potrivit înregistrărilor făcute de Parchetul Gorj.

Procurorii îl acuză că, dacă suma dată de pacient era prea mică, operația era amânată la nesfârșit.

Medicul la un moment dat numără până la 600 lei de la un pacient. Nu erau sume fixe, deci el nu pretindea o anumită sumă, dar însă era nemulțumit evident, rezultă din probe, dacă sumele respective erau prea mici”, a declarat Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt Pachetul de pe lângă Tribunalul Gorj, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here