Medic: Nu a existat nicio reacție adversă notabilă după vaccinarea a un milion de oameni, în Marea Britanie

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, susține că vacinul anti-Covid folosit de România este sigur și eficient. În acest context, specialistul dă exemplul Marii Britanii, unde nu au fost raportate reacții adverse notabile după startul campaniei de vaccinare și după ce aproape un milion de persoane au fost imunizate.

„A fost obținut într-un timp scurt vaccinul, dar s-a obținut un vaccin cât se poate de sigur. Din datele pe care le avem acum sunt mai puține reacții adverse decât la majoritatea vaccinurilor de pe piață. E vorba de eficiență, peste 90-95%”, a declafat dr. Adrian Marinescu, la Digi24.

Potrivit acestuia „din cei care s-au vaccinat în Marea Britanie – și avem probabil un milion de oameni, nu a existat nicio reacție adversă notabilă care să pună probleme. În afară de cele locale și cele imediate, care au durat câteva zile. Este foarte important”.

Adrian Marinescu a mai arătat că „contraindicația clară și care are dovezi în spate se referă la o alergie severă, la dovada clară că a existat un șoc anafilactic în trecut, nu vorbim de simple alergii. Doar cei care au alergii importante, doar în cazul lor va fi vorba de prudență. Poate în cazul celor cu alergii severe se va afce doar o administrare, riscul ar fi mai mare la rapel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here