Medic român stabilit în Suedia: Invidiez România că are platforma unde te poți înscrie și programa la vaccin, noi nu avem această facilitate

Suedia continuă să aibă cea mai mare rată a mortalității din cauza COVID dintre ţările nordice, ca număr de raportat la întreaga populaţie, înregistrând 351 de decese în numai 24 de ore şi un total de 10.000 de la debutul pandemiei.

În continuare Suedia nu are restricţii majore, deși autorităţile de la Stockholm recunosc că se confruntă cu o criză sanitară în condițiile în care au fost raportate în numai 24 de ore peste 6.500 de infectări cu noul coronavirus, la o populaţie de 10 milioane de locuitori.  

Programul de vaccinare a demarat la sfârșitul lunii decembrie, iar de atunci s-au administrat aproximativ 80.000 de doze. 

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, a declarat la Digi24 că abordarea s-a schimbat și că Parlamentul votează o lege care dă posibilitatea Guvernului să adopte măsuri de lock-down, posibilitate care nu exista legal înainte.

De luni, în Suedia nu vor mai merge la școală decât copiii până la clasa a cincea inclusiv.

Potrivit medicului român, suedezii vor să se vaccineze, dar organizarea procesului de vaccinare nu este foarte bună.

Invidiez România că are platforma unde te poți înscrie și programa, noi nu avem această facilitate, așteptăm cu sufletul la gură să ne vină rândul.

Ne rugăm să ne vină rândul cât mai repede. Nu e o campanie anti-vaccin atât de profundă ca în alte țări.

Omenii vor să se vaccineze. La noi, dorința de vaccinare e 100% printre medici, nu înțeleg cum un medic nu poate înțelege datele științifice și informațiile legate de vaccinare„, a declarat medicul.

Potrivit Laurei Ghibu, în prima etapă de vaccinare în Suedia au fost incluși bătrânii și angajații din centrele pentru aceștia, iar medicii abia acum urmează, în etapa a doua.


1 COMENTARIU

  1. Ei na,am ajuns să-i depășim pe suedezi!!…mai avem Putin si scoatem vaccinul facut de ăl de la temesvar..
    Cică se face doar în cap ălora din media! …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here